GündemTürkiye Gündemi

Gazeteci İbrahim Akkuş’a Ve Mehmet Uslu’ya Yapılan Saldırıları Esefle Kınıyoruz

Gazeteci İbrahim Akkuş’a Ve Mehmet Uslu’ya Yapılan Saldırıları Esefle Kınıyoruz

Samsun’un 19 Mayıs ilçesinde;  Yeniçağ Gazetesi Samsun Muhabiri İbrahim Akkuş’a, saldırı gerçekleştirilmiş, yakalanan saldırganlar Türk Adaleti’ni gölgede bırakacak şekilde serbest bırakıldılar.

Samsun’dan gelen bu vahim haberin henüz etkisini dinmemişken, İhlas Haber Ajansı muhabiri Mustafa Uslu’nun Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde saldırıya uğradığını öğrenmiş bulunmaktayız.

“Basın, milletin müşterek sesidir. Bir milleti aydınlatma ve irşatta, bir millete muhtaç olduğu fikrî gıdayı vermekte, hulâsa bir milletin hedefi saadet olan müşterek bir istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir.” sözleri ile gazeteciliğin önemini ifade eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, milli mücadelenin başlangıcı olarak gördüğü Samsun’da ve ülkemizin marka kenti Kocaeli’nde gerçekleşen saldırıları esefle kınıyoruz.

Adaletin biran evvel yerini bulması ve faillerin cezalarını çekmesi dilekleriyle; gazeteci İbrahim Akkuş’a ve Mustafa Uslu’ya geçmiş olsun dileklerimizi iletir, Türk Basını’nın bu saldırılar karşısında yılmadan gerçeğin takipçisi olacağını önemle vurgularız.

Dr. Süleyman Basa

Türk İnternet Medya Birliği Sözcüsü

ve  İMEF Genel Başkanı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu