GündemKöşe Yazıları

Gazetecinin Kocaman Dünyası

Gazetecinin Kocaman Dünyası

 

GÜL İÇİNDE GÜL’Ü BİLSEM

 

Deli dolu gezer miydim?

Yol içinde yolu bilsem!

Bu kadar çok yazar mıydım?

Dil içinde dili bilsem!

 

Hem arıya hem peteğe,

Ders verirdim kelebeğe.

Konar mıydım her çiçeğe?

Bal içinde balı bilsem!

 

Gönül başlar bir savaşa,

Akla vurur taştan taşa.

Öyle akar mıydım boşa?

Sel içinde seli bilsem!

 

İster fazla ister noksan,

Ne gelirse O’ndan ihsan.

Eder miydim derde isyan?

Hâl içinde hâli bilsem!

 

Bülbül gibi uyanırdım,

Yaprağına dayanırdım,

Kokusuna boyanırdım,

Gül içinde gül’ü bilsem!

 

Goncasını dermez miydim?

Kurtuluşa ermez miydim?

Uğruna can vermez miydim?

Gel içinde gel’i bilsem!

 

Bestami YAZGAN ( GÜL’Ü İNCİTME GÖNÜL adlı şiir kitabından)

 

İletişimde olduğum, çocukken kendisini Türkiye gazetesinin eki olan aylık “Türkiye Çocuk” dergisi şiirlerinden tanıdığım, sevilen bir eğitimci ve yazar-şair olan Bestami YAZGAN Bey’in bir şiiriyle köşe yazıma giriş yaptım. Gazeteci, kütüphaneci, eğimci olmak ve meslek isminin sonundaki “-ci” yapım ekinin hakkını verebilmek sabır ister. Haberden habere koşturan, bu yolda şehit olan eski gazetecilerimizi Gazeteciler Günü’nde hatırlamalı ve okumayı çok seven duayen gazetecileri tebrik etmek gerekir. Uğur Mumcu, Mehmet Ali Birand, Jülide Ateş, Hamit Özsaraç benim çocukluk dönemimde çok sevilen gazeteci, haber spikeri ve sunucuydular hep. Radyoların aranan sesi, ekranların sevilen yüzü oldu her biri.

Şiirler, çocuk öyküleri, romanlar, köşe yazıları, resim sanatı, çizgi romanlar, röportajlar derken her türden eser taht kurmalı bir gazetecinin hayal dünyasına. Onlar sadece gazete yazısı hazırlama, haber bulma, olay anında orda bulunma, son dakika haberleriyle ekran başına geçme görevi yapmazlar. Her telden çalmak misali, gazeteciliğin prensibi gereği her dakikanın hesabını verebilmek uğruna çırpınırlar. Türk gazetecilerimizi her yıl Gazeteciler Günü’nde, yayıncılıktaki yıl dönümlerinde tebrik etmek gerek. Gazeteciler Cemiyeti’nin üyelerinden işinde en azimli olanı, mesleğe yeni atılan gazetecilerimizi plaket ve çiçekle ödüllendirip onları güzel işlere teşvik etmek güzel adımların başlangıcıdır.

 

         İletişim Fakültesi, Edebiyat Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Turizm Fakültesi mezunlarımız bu alana ilgi duyarlar genelde. “Radyo, Sinema ve Televizyon” lisans bölümü mezunlarımız; İletişim, Medya ve İletişim, Diksiyon, Etkili İletişim, Spikerlik, İş Hayatında ve Sosyal Yaşamda İletişim, İşaret Dili, Gazetecilik, Sunum Teknikleri, Görsel Medya, Radyo Programcılığı, İçerik Editörlüğü, Yaratıcı Yazarlık, Yaratıcı Drama Eğitmenliği, Drama gibi “Kişisel Gelişim” bünyesindeki kursları rahatça verebilirler ve eğitmenlik yapabilirler. Bir gazetecinin de iş alanı geniştir. Devlet kanalımız TRT’de, TRT Radyo’da, ulusal ve yerel gazetelerde, basın yayın alanında, yayınevi sektöründe, öğretmenlikte, tercümanlıkta, iletişim alanında yahut kültür işleri için devlet memurluğunda çalışıp kariyerini tamamlayanları duyarsınız. Balıkesir’in yerel kanalı olan TV 100 kanalında reji (düzenleme) bölümünde çalışan Dorukhan ÜN isimli arkadaşımız; Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi (İstanbul) mezunu olan, Kanal D televizyonu ve Acun Medya ile eskiden çalışan, İngilizce kursu sınıfımızdan tanıdığımız aktif bir arkadaşımızdı. Aynı televizyon kanalında “Tuğçe’nin Mutfağı” programını sunan, ekranların sevilen yüzü, genç Tuğçe Kurt arkadaşımız vardı bir de.

Türkiye’nin en çok okunan ulusal gazetelerinde haber spikeri, köşe yazarı olan canlarla yahut en tanınan televizyon kanallarında sunuculuk yapan eğitmen arkadaşlarımızla hep gurur duyduk elbet. Her meslek güzeldir. Paranın ve mesleğin esiri olmaktansa varsın para bizim esirimiz olsun. En güzel eserimiz de geriye bıraktığımız değerler olsun. Para biriktirmekten ziyade dost biriktirelim. Tüm gazetecilere meslek hayatında yeni heyecanlar yaşamalarını diliyorum.

 

ELİF YAVAŞ

 

TARİH= 21 Eylül 2020 – Pazartesi

Okul Öncesi, Anaokulu, İlkokul 1. Sınıf Öğrencileri Pandemi Döneminde Haftada İki Gün ve Yüz Yüze Eğitimle Bugün Okula Başladılar. Okullarımız Açıldı.

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu