GündemSiyaset

Gazze’de İşbirliği İçin Türkiye ve Mısır’dan Olumlu Sinyaller

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Mısır'ı ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, iki ülke arasında yeni bir sayfa açıldığını belirtti.

Gazze’de İşbirliği İçin Türkiye ve Mısır’dan Olumlu Sinyaller

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Mısır’ı ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, iki ülke arasında yeni bir sayfa açıldığını belirtti. Sisi, Gazze’deki durumu ele aldıklarını ve Türkiye ile işbirliği yaparak bu konuda olumlu sonuçlar elde edebileceklerini ifade etti.

İki liderin imzaladığı ortak bildiriyle birlikte yüksek düzeyli stratejik işbirliği konseyinin yeniden yapılandırılması sürecine işaret eden Sisi, Türkiye ile yakın zamanda 15 milyar dolarlık ticaret hedefini gerçekleştirmeyi amaçladıklarını belirtti. Sisi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Nisan ayında gerçekleştireceği ziyareti sabırsızlıkla beklediğini dile getirdi.

Sisi ayrıca, Türkiye ile Mısır arasındaki ticaretin önemine vurgu yaparak, Mısır’ın Türkiye’nin Afrika’daki bir numaralı ticaret ortağı olduğunu ifade etti. İki ülkenin bölgedeki coğrafi konumuna dikkat çeken Sisi, barış ve istikrarın sağlanmasında Türkiye ve Mısır’ın önemli bir rol oynayabileceğini belirtti.

Ayrıca Sisi, Libya meselesine de değinerek, Türkiye ile Mısır arasında istişarelerin güçlendirilmesinin, Libya’da cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimlerinin yapılması ve askerlik kurumunun birliğinin sağlanmasına yardımcı olabileceğini vurguladı. Libya’da istikrarın sağlanmasının Doğu Akdeniz’de de olumlu sonuçlar doğuracağını ifade etti.

Sisi, Erdoğan’la Afrika’daki durumu da ele aldıklarını belirterek, Afrika’da istikrar ve refahın sağlanması için işbirliğine önem verdiklerini kaydetti.

 

 

AA

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mısır’da Karşılandı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu