GündemKöşe Yazıları

Geçmişten Günümüze;

Geçmişten Günümüze;

İnsan, yaratılışına özgü akıllara, duygulara, iletişim kurma, algılama, empati kurma yeteneğine, yaratıcı kapasiteye sahiptir. insan olmanın ne anlama geldiğini tanımlamaları kişinin potansiyeline bağlıdır. İnsan olmak, insanın olmak istediği kişinin özgürlüğüne sahip olmaktır, ancak insanlığın parmaklıklarının arkasında. Hayatı dolu dolu yaşamak, verilen sorumlulukları yerine getirmek, hayat yolculuğunda kendini keşfetmek, insan olmanın ne anlama geldiğinin özetidir.

İnsanı hayattaki engellere iten bir hayal ya da tutku, onları insan olmaya temellendiren şeydir. Bir insanın hayallerinden ve hedeflerinden bahsederken gözlerindeki kıvılcımı, aşktan bahsederken sesindeki heyecanı, yarın için umut veren herhangi bir arayış hayatımızın belkemiğidir.

Duygular, insanlara canlı bir niteliktir. İnsanlar duyguları aracılığıyla en gerçek şekilde iletişim kurabilirler. Mutluyken yüksek sesle gülmek, incindiğinde hıçkıra hıçkıra ağlamak, sinirlendiğimizde bağırıp sesimizi yükseltmek, bir sevgi dokunuşuyla yüreğimizin ısındığını hissedebilmek, başkalarının acısını hissetmek, Bağlılık duygusu, bizi içimizdeki insanı kaybetmekten alıkoyan şeydir.

İnsan olmak, kusurlu olmak demektir ve içimizde hem güç hem de zayıflık barındırır. İnsan olmak kusurlu olmaktır, baskı altında strese girmek, bir noktada pes etmek istemek, yorulmak ama günün sonunda kendini düşünmektir. İnançlara, kültürlere, ilgi alanlarına sahip olmak insanı kendine özgü kılar, kendimizi kutlamak insanlığı bize bağlı tutar. Geçmişten günümüze insanlar modern bir insan olmak için evrimleşmiştir. Zaman içinde gelişmek, yalnızca insan olmanın ne demek olduğunu, içimizdeki sonsuz kapasiteleri ve geleceği daha iyi hale getirmek için nasıl çabalayabileceğimizi anlamamıza yardımcı olmuştur.

Efkan ENGİN.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu