EkonomiGündem

GELECEĞE VE TÜRKİYE’YE GÜVEN TAM

Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi ile Betek Boya ve Kimya Anonim Şirketi arasında yapılan arsa tahsis imza töreni dün gerçekleşti.

 

Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur konuşmasında, üç kez peş peşe hedeflenen başarıyı gösteren sporcunun gösterdiği performans için kullanılan ‘Hat Trick’ sözcüğünü kullandı. ‘Hat Trick’ yaptık. 3 firmamızı Balıkesir ve Türkiye ekonomisine kazandırdık’ dedi.

 

 

OSB’DE HEDEF 15 BİN KİŞİLİK İSTİHDAM

BSO Başkanı İsmail Uğur ‘Sayın Cumhurbaşkanımız 7 Şubat’ta Odalar ve Borsalar Birliği toplantısında ‘Milli İstihdam Seferberliği’ ilan etti. Balıkesir’e de 15 bin kişilik bir hedef verdi. İnşallah bu hedefi gerçekleştireceğiz.’ Dedi. Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur konuşmasında, BSO olarak, güzel bir ekip ve vizyona sahibiz. Heyecanımız var ve bu heyecanla 3 firmamızı bölgemize kazandırdık’ ifadelerini kullandı.

 

‘MESLEK LİSELİ GENÇLER İŞİNİZ HAZIR’

Kale, Şişecam, Betek Filli Boya ile sürmesi beklenen yatırımların içinde Balıkesir’e 17 fabrika ve 2 fabrikada Bandırma OSB’ye kazandırılacak. Konuyla ilgili olarak Uğur, ‘ 17 fabrikamız ve 2 fabrikamızda Bandırma OSB devreye girecek. İnşallah hedefi tutturacağız. Sanayicinin umudu olduğu zaman sinerjisiyle başaramayacağı hiçbir şey yok. Bende Filli Boya grubuna yatırımları için teşekkür ediyorum. Meslek Liseli gençlerimize sesleniyorum: İşiniz Hazır’ ifadelerini kullandı.

 

BALIKESİR’E YATIRIM

Program öncesi sunulan ‘Betek Tanıtım Filmi’nden etkilendiğini belirten  BSO Başkanı İsmail Uğur, Betek Filli Boya Avrupa’nın en önemli firmalarından biri. Betek Filli Boya, Kale Grubu ve Şişecam ile 3 Türkiye markası Balıkesir’e geliyor. Yatırımcımız ‘ Ben geleceğimize, Türkiye’ye güveniyorum. Meslek Liselerimize güveniyorum. Onun için Balıkesir’e yatırım yapıyorum ’Diyor. Yatırımın hayırlı olmasını diliyorum.’ Dedi. Konuşmasının devamında; Bizde diyoruz ki, Sayın Cumhurbaşkanımız 7 Şubat’ta Odalar ve Borsalar Birliği toplantısında ‘Milli İstihdam Seferberliği’ ilan etti. Balıkesir’e de 15 bin kişilik bir hedef verdi. İnşallah bu hedefi gerçekleştireceğiz. Kale, Şişecam, Betek Filli Boya ile. Eylül 2017’de de 17 fabrikamız ve 2 fabrikamızda Bandırma OSB devreye girecek. İnşallah hedefi tutturacağız. Sanayicinin umudu olduğu zaman sinerjisiyle başaramayacağı hiçbir şey yok. Bende Filli Boya grubuna yatırımları için teşekkür ediyorum. Meslek Liseli gençlerimize sesleniyorum: İşiniz hazır’ şeklinde konuştu.

 

BTO BAŞKANI ERMİŞLER ‘KONUŞARAK DEĞİL YAPARAK CEVAP VERİYORUZ’

Türkiye ekonomisi üzerine yapılan yorumlarla algı yaratılarak güçsüz gösterme çabalarının başarıya ulaşmadığı mesajını veren Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler, ‘Türkiye ekonomisini bir kalıba sokma çabaları tutmadı, tutmaz. Biz konuşarak cevap vermiyor; bu yapılan yatırımlarla, istihdamla, ekonomi ve ihracatımızı yaparak cevap veriyoruz.’ Dedi. Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler şöyle konuştu: Yapılan yatırımın sadece bir yatırım olarak algılanmaması lazım. Bir sektör olarak ta düşünmek gerekir. Isı yalıtımı ile ilgilide ilgili yatırımlar geliyor. Balıkesir’e gelen bu yatırım için teşekkür ediyorum. Yatırımlarla ilgili Türkiye’yi ekonomisi ile bir kalıba sokmaya çalışıyorlar. Biz konuşarak cevap vermiyor ve bu yapılan yatırımlarla, istihdamla, ekonomi ve ihracatımızı yaparak cevap veriyoruz. Bu yatırımda bunun bir örneğidir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Betek A.Ş’nin yatırımının Balıkesir ve Türkiye ekonomisine hayırlı olmasını diliyorum.’

 

‘AVRUPA’DA TESADÜFEN LİDER OLMADIK’

BETEK Boya ve Kimya Sanayi Genel Müdürü Tayfun Küçükoğlu imza töreninde şöyle konuştu: ‘ Balıkesir ülkemiz için önemli. Hem ülke hem de geleceğimiz için. Bundan daha da önemli olan burada ki ruh hali. Buraya geldiğimiz günden itibaren bunu iliklerimize kadar hissettim. Gurur duydum. Mutlu oldum. Sanayi Odası Başkanı İsmail kardeşimizin burada yatırım yapmamız için duyduğu heyecan, Edip Başkanımızın verdiği destek, Sayın Valimizin önümüzü açmak için gösterdiği çabalar beni hem Balıkesir hem de ülkemiz adına heyecanlandırdı. Ümidimizi arttırdı. Minnettarım. Teşekkür ederim. Biz ülkemizdeki boya firmalarından en son sektöre giren bir firmayız. Ülkemize, Dünya’da ki en iyileri getirme motivasyonuyla girdik. 2001 yılından buyana kısa sürede boya sektörünün lideri olduk. Isı yalıtım seferberliğine başladık. 2003’te başlattığımız seferberlikle hem ısı yalıtım sektörünü büyüttük hemde sadece Türkiye’nin değil, mantolama alanında Avrupa’da lider olduk. Bu mertebelere tesadüfen gelmedik.

 

GENÇLER BU MESAJ SİZE

BETEK Boya Genel Müdürü Tayfun Küçükoğlu konuşmasında Meslek Lisesindeki gençlere seslendi. Küçükoğlu, ‘Gençler mesajım size; Kendimize güvendik. Ülkemize güvendik. Her zaman yatırım yapmaktan kaçmadık. Bunu cesaretle yaptık.’ dedi.

 

Bu sene 30’uncu yılım yılım ve Betek 29 yaşında diyen Küçükoğlu, Betek’in kuruluşundan buyana var olduğunu söyledi ve her dönem krizlerden bahsedildiğini ifade ederek; Türkiye’de geçmişten buyana bu ülke insanları, o krizleri yerle bir etti. Zorlukları yendi.’ Şeklinde konuştu. Küçükoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: ‘ Bu ülkenin yürekli insanları bu krizleri her seferinde yerle bir etti. Bu önümüzdeki dönemde yine böyle aşılacak. Kendimize güveneceğiz ve yapmamız gerekeni yapacağız. Artık ülkeler topla, tüfekle, silahla değil ekonomik mücadele ile ele geçiriliyor. Bunu unutmayacağız.

 

TÜRKİYE’DEKİ TOPRAK POTANSİYELİ HİÇBİR YERDE YOK

BETEK Boya Genel Müdürü Tayfun Küçükoğlu, ‘Bizim ülkemizin topraklarının, Ülke insanımızın potansiyelli Dünyanın hiçbir yerinde yok. Bunu bilin. Avrupa’nın en büyüğü olma haline biz, sosyal sorumluluk anlayışıyla geldik. Neden ısı yalıtım ve sosyal sorumluluk.  Çünkü ; hepimiz ısı yalıtımın önemini kavramalıyız. Ülkemiz 75 milyar dolarlık enerji tüketiyor. Ülkemiz gelişiminde enerji ithalatı en büyük darboğaz. Enerjinin en büyük kısmı binalarda tüketiliyor.25 milyar dolarlık enerji ulaşımdan daha çok binalarda tüketiliyor. Ülkemizin cari açığını küçültmesi lazım ve bunun içinde enerji tüketimini azaltmamız gerekiyor. Bu yaptığımız işle Sanayi kuruluşu para kazanmayı önemser tabi ki ama bunu birde sosyal sorumluluk bilinciyle yaparsanız işte bizim gibi Avrupa’nın en büyüğü olursunuz. Çıtayı yükseltirsiniz.

 

UĞUR ‘BALIKESİR’DE  SEKTÖR HAREKETLENECEK’

Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, ‘Filli Boyanın Balıkesir’e gelmesinin yanında yan sanayileri de Balıkesir’e gelecek. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak Filli Boya’nın izolasyon malzemesini Balıkesir’de üretmesini bekliyoruz. ‘Dedi. Başkan Uğur devamında ‘Balıkesir’in yerini 5 binlik planlarını yaparken Balıkesir’i imara açıyoruz. Önümüzde ki günlerde İnşaat sektörü hareket kazanacak. Çimentocular Balıkesir’e gelemeye başladı. Özel sektör konut yatırımları, Belediye yatırımları var. Bunlarında izolasyona ihtiyacı var. Balıkesir’de sosyal hayat istiyoruz.’ şeklinde konuştu.

 

GÜVEN ÖNEMLİ

Önemli günlerden geçiyoruz diyen Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur, sanayici olarak hep krizlerle karşı karşıya geldim. 94 krizi, 2001 krizi. Kriz geçişi, değişimi de var ediyor. Bu değişimi yakalayabiliyorsanız, başarılı oluyorsunuz. Bende Sanayici olarak bu değişimleri yakalayarak başarılı çıktım. Bu değişimi Filli Boya’nın da yakalaması Avrupa’nın birincisi durumuna getirdi.

 

DEVLET YATIRIMLARI BALIKESİR’İ ÖNE ÇIKARIYOR

Başkan Uğur, 15 Temmuz’da bir darbe kalkışması geçirdik. Kararsız ve belirsiz bir ortam. Devletimiz ve hükumetimizin yaptığı yatırımlar var. Köprü, Havaalanları, otoyol, Sağlık Kurumları ve bunlar Balıkesir’i de önemli bir merkez haline getirdi. Balıkesirlinin ülkeye olan güvenini atılan bu imzalarda gösteriyor. Hayırlı olsun’ dedi.

 

YAZICI, ‘DIŞ MİHRAKLAR VAR

Vali Ersin Yazıcı, ‘Son birkaç ay içinde Türkiye’nin sektöründeki devlerinin Balıkesir’de buluşmasından bende Balıkesir Valisi olarak mutluyum. Betek AŞ’yi herkesin huzurunda tebrik ediyorum.15 Temmuz gibi hain kalkışmadan sonra ekonomik kriz yaratma gayretinde olan dış mihraklar var. Filli Boya Betek Aş. Gibi Türkiye’nin pekçok firması yolumuza devam ediyoruz diye bağıra bağıra ifade ediyor. Türkiye’yi geri koymak kimsenin haddine değil. Pekçok dev kurtuluşta buna inanıyor. Kısa sürede Dünya’nın 10 ekonomisinden biri olacağız ve bunu da bu firmalarımızla başaracağız. Belirsizlik yaratılmaya çalışılan ortamda Betek Aş.’yi bu nedenle kutluyorum. Balıkesir adına doğru tercih teşekkür ediyorum. Balıkesir tarımda olduğu gibi önemli Sanayi şehirlerimizden de biri olacak.’

 

‘GENÇLER ! BİR FORMAT ATIN HEDEFİNİZDE NE VARSA ONA ODAKLANIN’

Vali Yazıcı gençlere geleceğe dair önemli mesajlar verdi. Yazıcı, ‘ Gençler Bu topraklar için gayret ediyoruz. Gayretimiz şundan; gençliğimize daha iyi koşullar bırakabilmek ama asıl sorumluluk sizde geleceğimiz için bu sorumluluğu üzerinize alacaksınız. Olmazsa olmazımız kendinize güveneceksiniz. İsterseniz mutlak suretle başarılı olursunuz. Hangi alanda çalışmak istiyorsanız, ister sanayici, ister çalışan işçi olun Takdir edilmek, saygı görmek için, işçi olarak ta, patron olarak ta en iyisini yapmanız gerekiyor ve gayret etmeniz gerekiyor.‘ dedi.

 

Haber: Kamil Akyürek Foto: Yoldaş Kocaer

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu