GündemEkonomi

‘’Geleceğin Tarımını Planlıyoruz’’

‘’Geleceğin Tarımını Planlıyoruz’’

 

Balıkesir il genelinde ve ilçelerde yenilebilir enerji kaynaklı tarım çalışmaları devam ediyor. Buna ilişkin Balıkesir Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan ‘’Yenilenebilir enerji kaynakları ile geleceğin tarımını planlıyoruz’ ’dedi.

 

‘’YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI KULLANILIYOR’’

Balıkesir Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan yenilenebilir alternatif enerji kaynaklarına ilişkin şöyle konuştu; ‘‘Yenilenebilir enerji kaynağı ile ısıtmalı, sera organize sanayi bölgesi kurulumu ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Geleceğin enerji kaynağı olan yenilenebilir alternatif enerji kaynakları, geleceğin tarımı için umut oluyor. Gönen ve Bigadiç bölgesinde kurulması planlanan sera organize sanayi bölgelerinde ki üretimde jeotermal enerji, güneş enerjisi, rüzgâr enerjisi ve biyokütle enerjisi kullanılacak’’.

 

Tarim 3

 

DOMATES TURŞU İHRATACI YAPAN İŞLETMEYE ZİYARET

İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan, Balıkesir’in Bigadiç ilçesinde faaliyet gösteren kurutulmuş domates ve turşu ihracatı yapan işletmeyi ziyaret etti. İşletmede yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Çalışan personele teşekkür edip hayırlı işler temennisinde bulundu.

JEOTERMAL KAYNAKLARININ BULUNDUĞU ALANLARDA İNCELEME

Balıkesir Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan, Bitkisel Üretim Genel Müdürü Mehmet Hasdemir ve Bakan Danışmanı Zeliha Sönmez, Bigadiç’te jeotermal kaynakların bulunduğu alanlarda incelemelerde bulundu.

Haber: Muhammed Can Akyürek

 

Tarim 1

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu