GündemEğitimİlçe Haberleri

Geleceğin Teknoloji Yıldızları ‘Deneyap’ Atölyelerinde Yetişecek

Geleceğin Teknoloji Yıldızları ‘Deneyap’ Atölyelerinde Yetişecek

Balıkesir’de ‘Deneyap’ Teknoloji Atölyeleri Öğrenci Seçme Sınavları online olarak başladılar.

Deneyap Teknoloji Atölyeleri öğrenci seçme sınavı için hazırlıklar Balıkesir Birleşmiş Milletler 75. Yıl Gençlik Merkezi’nde tamamladılar. Aralarında Balıkesir Birleşmiş Milletler 75. Yıl Gençlik Merkezi Deneyap Atölyesinin de olduğu 27 ilde daha açılacak 36 Deneyap Teknoloji Atölyesi için öğrenci seçiminin ilk aşamasını oluşturacak E-Sınav Merkezlerinde online sınavlar başladılar.

Balıkesir BM 75. Yıl Gençlik Merkezi Spor Salonunda oluşturulan e-sınav Merkezi’nde ayrıca başlayan sınavlar 11-18 Ekim tarihleri arasında devam edecek. Balıkesir’de sınava lise kategorisinde 386, ortaokulda 1022 toplam üzere toplam 1408 öğrenci katılacaklar. Sınavları başarı ile geçen adaylardan; her Deneyap Teknoloji Atölyesine 100 ortaokul, ayrıca 60 lise olmak üzere toplamda 160 öğrenci kayıt olmaya hak kazanacaklar. Ortaokul ve lise seviyelerinde öğrenciler sınavların ardından 3 yıllık bir eğitim programına katılacaklar.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, “Geleceğin yıldızları, başarılı öğrencilerinin yetişeceğine inandığımız Deneyap Atölyemizin açılışı Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından geçtiğimiz haftalarda online olarak gerçekleştirilmiştiler. Gençlerimizin, ayrıca özellikle teknoloji alanında gelişimlerine katkı sağlayacak Deneyap atölyemiz Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı iş birliğiyle Balıkesir BM 75. Yıl Gençlik Merkezimizde hayata geçirdiler. Deneyap Türkiye ailesi büyüdükçe, ülkemiz gelişimine katkı sağlayacak yetenekli gençlerimiz bu atölyelerde bilim-teknoloji üretiminde ayrıca yetkinliğe sahip birer insan kaynağı oluşturacak” şeklinde konuştu.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu