Gündemİlçe Haberleri

Gelecek Kuşaklara Tarihi Emanet

Gelecek Kuşaklara Tarihi Emanet

 

Ayvalık’ta Tarihi Kadı Camii restorasyon çalışmalarında sona yaklaşıldı.

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, restorasyon çalışmalarına belediye olarak teknik destek vererek katıldıkları ‘Altınova Kadı Cami Koruma ve Çevre Düzenlemesi’ projesinde sona yaklaşıldığını söyledi.

Başkan Ergin İncelemelerde Bulundu

Restorasyon ile ilgili projeye çok geniş bir katılımla maddi katkı sağlandığını ifade eden Başkan Ergin çalışmaların Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından titizlikle takip edildiğini vurguladı. Restorasyon çalışmalarında son durumu yerinde görmek amacıyla Kadi Camii’nde incelemelerde bulunan Başkan Ergin, caminin değerli bir mimari eser olarak gelecek kuşaklara emanet edileceğini ifade etti.

Ayvalik Tarih 01

GMKA Destek Oldu

Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan öncülüğünde, Güney Marmara Kalkınma Ajansı desteğiyle caminin yeniden ayağa kaldırıldığını belirten Başkan Ergin, “Geçmiş yıllarda camii minaresinden geniş çapta çatlakların olduğu belirlenmiş ve belirlenen çatlakların fotoğrafları çekilerek gerekli girişimlerde bulunulmuştu. Restorasyon, restitüsyon projelerinin kuruldan onay almasının ardından çalışmalara zaman kaybedilmeden başlanmıştı” dedi.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu