GündemKöşe Yazıları

Genç Araştırmacılara Balıkesir Tanıtım Günleri

Genç Araştırmacılara Balıkesir Tanıtım Günleri

 

Tübitak-BİDEB 2237A tarafından desteklenen ve yürütücülüğünü Prof. Dr. Fatih Satıl‘ın yaptığı “Coğrafya Eğitiminde Yeni Yaklaşımlar ve Alan Yazına Katkılar” projesi tamamlandı.

Türkiye’nin farklı bölgelerinden seçilen ve lisansüstü eğitim gören 20 coğrafya öğretmeni ve araştırmacı proje sürecince teorik ve uygulamalı dersler aldılar.

Projede sosyal etkinlikleri de unutulmadı. Etkinliğin ikinci günü de eğitime katılan öğretmenlere yönelik bir Balıkesir Tanıtım gezisi düzenlendi. Şehir turuna Çamlık Tepesinden başlandı. Önce şehrin coğrafik yapısını ve şehrin planını bu tepeden gözlemleyen katılımcılar daha sonra Balıkesir Millet Kütüphanesini de ziyaret ettiler.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin destekleri ile gerçekleştirilen şehir turuna Tarih öğretmeni Zülfer Erdem rehberlik etti. Gezi boyunca Kuva-yi Milliye hareketinin başladığı önemli noktalardan olan Ali Hikmet Paşa Meydanı, Kuva-yi Milliye Müzesi ve Alaca Mescit gezilerek buraların tarihi önemlerinden ve Kurtuluş savaşındaki rollerinden bahsedildi. Daha sonra misafirler; tarihi Balıkesir evlerini, Saat kulesini ve şadırvanı, Zagnos Paşa Camii ve Karesi Türbesini ziyaret etiler. Bu arada ziyaret esnasında çarşı merkezinde Balıkesir’in meşhur peynirlerinden ve höşmeriminden de satın almayı unutmadılar. Akşam yemeğinde ise Balıkesir Büyükşehir Belediyesince katılımcılara Fırıntaş Değirmen Cafede Balıkesir’in yöresel yemekleri ikram edildi.

 

20220916 162939

 

Etkinliğin dördüncü gününde ise Balıkesir’in en önemli marka değeri olan Kaz Dağı Milli Parkı’na bir teknik gezi düzenlendi. Teknik gezide; eğitmen hocalar tarafından katılımcılara Kaz Dağı’nın kaynak değerleri anlatıldı. Öncelikle Milli Park Ziyaretçi Tanıtım Merkezine gelen misafirlere milli park yetkililerince Kaz Dağı Milli Parkı ile ilgili kısa bir bilgilendirme sunumu yapıldı. Ayrıca milli parkın girişinde de eğitmenler tarafından milli parkın kaynak değerleri hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Daha sonra milli parkın önemli noktaları olan Kapıdağ Yangın Gözetleme Kulesi, Tozlu Yayla, Kartalçimen ve Sarıkız tepesine çıkan misafirlere burada eğitmenler tarafından sahanın floristik, coğrafik ve sosyo-kültürel zenginlikleri hakkında bilgilen verildi.

Projenin üçüncü gününde Balıkesir Valisi Sayın Hasan Şıldak ta projenin yürütüldüğü öğretmen evinde katılımcılara bir öğle yemeği verdi. Katılımcılarla tek tek tanışan Vali Hasan Şıldak proje hakkında bilgiler aldıktan sonra eğitmen hocalarla ve katılımcılarla bir hatıra fotoğrafı çektirdi.

Proje vesilesiyle Balıkesir’de dolu dolu beş gün geçiren konuklar, Balıkesir ziyaretinden oldukça memnun kaldılar, unutamayacakları dostluklar ve anılarla memleketlerine döndüler.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu