EğitimGündem

Genç Beyinler Türkiye’nin Geleceğini Şekillendiriyor

TÜBİTAK, Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Bursa Bölge Yarışması Ödül Töreni ESTÜ’de Gerçekleşti

Genç Beyinler Türkiye’nin Geleceğini Şekillendiriyor

Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), 55. TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Bursa Bölge Yarışması Ödül Töreni’ni Eskişehir Teknik Üniversitesi’nde (ESTÜ) düzenledi. Türkiye genelinde 37 bin 125 öğrencinin 23 bin projeyle katıldığı yarışmada dereceye girenler belirlendi.

Bursa bölgesindeki öğrencilerden dereceye girenlerin açıklandığı törende, öğrencilerin Mayıs ayında yapılacak olan finale katılma hakkı elde ettiler. 12 alanda projelerini sunan öğrencilerin mutlulukları ise öğretmenleri ve arkadaşları ile paylaşıldı.

Törende konuşan Eskişehir Vali Yardımcısı Salih Altun, öğrencilere duyduğu güveni dile getirerek, “Sizlerden çok umutluyuz. Yepyeni bir şeyler bulmanıza ve bulduğunuzda kısa sürede Türkiye’yi dünyada lider konuma taşımanızı bekliyoruz.” dedi.

Genç Beyinler Türkiye'Nin Geleceğini Şekillendiriyor

TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal ise yarışmaya katılımın her geçen yıl arttığını belirterek, öğrencilere teşekkür etti. Mandal, Türkiye’nin gelişimine katkı sağlayacak projelerin gençlerden geleceğine inandığını ifade etti.

Törene ev sahipliği yapan Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Özcan ise, bu yıl 23 bin 66 proje başvurusu alındığını ve bunların arasından bin 219 proje bölge yarışmasına katılmaya hak kazandığını belirtti. Ardından fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

 

 

İHA

Balıkesir’de Çocuk Gözüyle Organ Bağışı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu