GündemEğitim

‘’GENÇLER BAŞIMIZA İCAD ÇIKARIN’’

TÜBİTAK 4006 Desteği Eğitim Semineri kapsamında Prof. Dr. Fatih Satıl, Balıkesir Lisesi’nde öğretmenlere hitap etti. ‘’Başımıza icad çıkaracak gençler arzu ediyoruz’’ diyen Satıl, TÜBİTAK projesi sunmayı hedefleyen öğretmenlere yönelik bir seminer verdi.

Balıkesir il merkezi ve ilçelerinde TÜBİTAK Projesi sunmayı düşünen öğretmenlere yönelik TÜBİTAK 4006 Desteği Eğitim Semineri kapsamında Balıkesir Lisesi’nde bir seminer düzenlendi. TÜBİTAK 4006 Balıkesir Temsilcisi Prof. Dr. Fatih Satıl’ın konuşmacı olduğu seminerde projeye dair bilinmesi gereken noktalar anlatıldı. Seminere Merkez ve ilçelerden 200’ün üzerinde gönüllü öğretmen katıldı.

‘’YAŞAYARAK VE EĞLENEREK ÖĞRENECEKLER’’

Gençlerin TÜBİTAK Projeleri sayesinde yaşayarak öğreneceklerini vurgulayan Prof. Dr. Fatih Satıl, ‘’TÜBİTAK 4006 projesi ile başımıza icad çıkaracak gençler arzu ediyoruz. Bu projeler ile öğrencilerimizin yaparak, yaşayarak ve eğlenerek öğrenmesinin yolunu açmak istiyoruz. Yarışma kaygısı olmaksızın, sınav baskısından uzak, öğrencilerimizin kendilerinin buldukları konularda projeler sunmasının yolunu açmak için gayret gösteriyoruz. Bu projelerin hazırlama sürecinde öğrencilerle birlikte velilerin de yer alması bilimin topluma yayılması anlamında oldukça önemli. 2013’te Türkiye genelinde bin okula destek verilmişken 2018’de bu sayı on binin üzerine çıkmıştır’’ ifadelerini kullandı. Nihan Merve Yılmaz

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu