Gençler Geçmişini Unutmayacak

Karesi Belediyesi önceki gün Geleneksel Atlı Okçuluk Kursu’nun açılışını gerçekleştirdi. Çok sayıda sporcunun katıldığı açılışta, gösteriler göz doldurdu.

Gençler Geçmişini Unutmayacak

Gençler Geçmişini Unutmayacak

Karesi Belediyesi önceki gün Geleneksel Atlı Okçuluk Kursu’nun açılışını gerçekleştirdi. Çok sayıda sporcunun katıldığı açılışta, gösteriler göz doldurdu.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Karesi Belediyesi, Karesi Atlı Okçuluk Derneği, ve Karesi Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ile birlikte düzenlenen kursun açılışına Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Karesi Kaymakamı Abdulkadir Demir, Geleneksel Sporlar Federasyonu Atlı Okçuluk As Başkanı Levent Talha, yurtdışından ve yurtiçinden Balıkesirliler dernekleri başkanları, çok sayıda protokol ve vatandaş katıldı. Açılış öncesinde Karesi Atlı Okçuluk Kulübü sporcuları, at üzerinde gösteriler yaptı.

Gençler Geçmişini Unutmayacak

UĞUR “OKÇULUK İLE İLGİLİ AÇILAN İLK PROFESYONEL KURS”

Geleneksel Türk Okçuluk Talimhanesi’ni inceleyen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir’de her zaman ilklerin yapıldığını vurguladı. Başkan Uğur, “Geçmişimizi geleceğe taşıyalım ki, gençlerimiz geçmişini unutmasın. İnşallah gençlerimiz bu kursta ata sporlarını öğrenecekler” diyerek Balıkesir’in Türkiye’de okçuluk ile ilgili açılan ilk profesyonel kursa sahip olduğunu söyledi.

YILMAZ “HEM BİZİ HEM ÜLKEMİZİ EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDECEKLER”

Açılış töreninde açıklama yapan Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Türklerin tarih sahnesinde okçuluklarıyla beraber var olduklarını vurgulayarak, “Bizi tarih sahnesine çıkaran bu spora sahip çıkmamız gerektiğine inanıyoruz” dedi. Ata sporunu yaşatmak için belediyeler olarak bu spora gönül veren insanları desteklediklerini söyleyen Yılmaz, “Bugün burada ‘ya Hakk’ diyerek ok attık. Bu spor insanı dinlendiren bir spor, içten gelen bir enerjisi var. İnşallah burada yetişen sporcular hem bizi en iyi şekilde temsil edecek hem de yeni sporcular yetiştirecekler” açıklamasında bulundu.

YILMAZ “İSTİYORUZ Kİ HALKIMIZ GELENEK VE GÖRENEKLERİNE SAHİP ÇIKSIN”

Balıkesir’i sporuyla, sağlığıyla, eğitimiyle öne çıkan bir şehir haline getirmeyi hedeflediklerini söyleyen Başkan Yılmaz, “Daha önce Atlı Okçuluk ve Savaş Sanatları ile ilgili uluslararası bir festival düzenlemiştik. Bugün de halkımızdan gelen talepler doğrultusunda Geleneksel Türk Okçuluğu Talimhanesi ile okçuluk kurslarımızın açılışını yapıyoruz. Eğitimlerimiz 160 kursiyerle başlayacak. İstiyoruz ki halkımız geleneklerine ve göreneklerine sahip çıksın. Ben, buna destek veren tüm halkımıza ve katılan sporcularımıza teşekkür ediyorum.’’ İfadelerini kullandı.

Kamil Akyürek

Balıkesir’de Geçmişi Yaşatan Duvar Halıları

karesi belediyesi atlı okçuluk Gençler Geçmişini Unutmayacak Geçmişimizi geleceğe taşıyalım