GündemEğitimSiyasetTürkiye Gündemi

Gençler Milletvekili Uygur’a Projelerini Anlattı

Gençler Milletvekili Uygur’a Projelerini Anlattı

AK Parti MKYK Üyesi, Balıkesir Milletvekili Av. Belgin Uygur, Bigadiç Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu’nda düzenlenen “TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı” nı ziyaret etti. Fuarı gezerek öğrencilerin projelerini inceleyen Milletvekili Uygur, öğrencilerden ve danışman öğretmenlerden bilgi aldı.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) arasında imzalanan ve TÜBİTAK Bilim ve Toplum Dairesi tarafından yürütülen “Eğitimde İşbirliği Protokolü” kapsamında ülke genelinde ve ilimizde 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları düzenleniyor. Bu fuarlardan birisi de 22-23 Aralık tarihinde Bigadiç Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve ayrıca Sosyal Bilimler Proje Okulunda düzenlediler.

Geleceğin bilim insanlarını yetiştirmek ve öğrencileri teşvik etmek amacıyla düzenlenen fuarda birbirinden ilginç projeler görücüye çıktı.  19 projenin sergilendiği Bilim Fuarında 19 öğretmen ve ayrıca 60 öğrenci görev aldı.

Ziyaretiyle ilgili olarak Milletvekili Uygur;  “Mezunu olmaktan gurur duyduğum Bigadiç Anadolu İmam Hatip Lisemizin Ortaokul kısmı 1980, lise kısmı 1990’dan beri faaliyette. Milli Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer’le yaptığımız görüşmeler neticesinde 2021/2022 Eğitim öğretim yılı itibariyle Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu oldu ve ayrıca puanla öğrenci almaya başladı. Bu bilim fuarıyla da öğrencileri ilk kez hayallerini somutlaştırdılar. Gençlerimiz hayal ediyor, araştırıyor, öğreniyor, üretiyor bilimin ışığında geleceğe yürüyor.

Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın yapmış olduğu birbirinden değerli projeler bizlere gelecek için umut veriyor. Güzel ülkemizin birçok okulunda, milyonlarca gencimizin eğitim gördüğü okullarda olduğu gibi Bigadiç Anadolu İmam Hatip Lisemizde de nice dehalar var, ayrıca bu öğrencilerimizi en iyi şekilde yönlendirecek çok değerli öğretmenlerimiz var. Biz çocuklarımıza gençlerimize güveniyoruz. Projelerin oluşması ve sergilenmesinde emeği geçen öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi ve ayrıca idarecilerimizi tebrik ediyorum.” Dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu