GündemEğitimEkonomi

Gençlere İstihdam Kapısı

“Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi” başlıklı 2018 Yılı Mali Destek Programı kapsamında Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) bölgede tamamlanan proje ziyaretlerine Hüma Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne yapmış olduğu ziyaretle devam etti.

“Gençlerimize İnandık İstihdama Kapı Açtık” isimli proje ile desteklenen Meslek ve Teknik Anadolu Lisesine yapılan ziyarette, teknik müdür yardımcısı Nejdet Yazıcı ve eğitmen Esra Küçükyılmaz, GMKA Genel Sekreter V. Abdullah Güç ve Uzman İsmail Çelik’i ağırladı. Balıkesir’de Montessori eğitimi veren ilk devlet okulu olduklarını belirten yetkililer, proje kapsamında Montessori eğitim sınıfı ve doğal ahşap atölyesi kurularak ve öğrencilere yönelik Montessori ve doğal ahşap kullanımı eğitimi verildiğinden söz ettiler. Okuldaki eğitimcilere ise ahşap makinelerinin kurulumu, makinelerin kullanımı, sınıf düzeninin sağlanması, malzemelerin yerleşimi, makine/ teçhizatın bakımı ve temizliği ve iş sağlığın ve güvenliği konusunda teorik bilgilerin yer aldığı “Eğitici Eğitimi” verildiğini ifade ettiler.

Proje İstihdama Doğrudan Etki Edecek

 

Verilen eğitimler ile bölgede doğrudan istihdama etki edecek proje; değişen dünya koşullarına uyum sağlamak, yenilikçi, gelişime açık eğitim yöntemleri ile öğrencilerimize iş sahaları açabilmek, mesleki eğitimde yenilikleri yakalamak adına Montessori eğitim modelini uygulamak, bölgemizde çocuk gelişimi alanından mezun olan öğrencilerin işsizlik sorunlarına çözüm üreterek iş imkanı sunmayı amaç ediniyor. Projenin amaçları arasında; Mesleki eğitim kurumlarındaki eğitimcilerin niteliklerini arttırmak, değişen gelişen teknolojiyi kullanarak eğitimde kalite ve niteliği arttırmak, eğitimdeki önceliklerimiz geleceğimiz olan kız öğrencilerimize gerekli donanımı kazandırmak için Montessori eğitimi alabilecekleri atölyeler açarak eğitimler vermek, doğal ahşap atölyesi kurarak maliyeti yüksek olan eğitim materyallerini tasarlama ve üretme becerisi kazandırmak da bulunuyor.

Eğitimlerle Nitelik Artacak, Sektörde Eleman İhtiyacı Karşılanacak

Proje kapsamında 2 adet Montessori eğitim sınıfı, 1 adet doğal ahşap atölyesi kurulmuş durumda. Her kurulan sınıf ve atölyede hem eğitici hem de öğrenci eğitimi verilirken 160 saat Montessori eğitimi, 12 saat doğal ahşap atölyesi eğitimi düzenlenerek çocuk gelişimi alanı öğrencilerine Montessori eğitimi verilerek sektörün elemen ihtiyacı karşılanmış olacak. Montessori eğitici eğitimi sonucunda Montessori eğitim felsefesini kavramak, materyalleri tanımak ve kullanma becerisi kazandırılmış olunacak. Kurulmuş olan doğal ahşap atölyesinde Montessori eğitim materyalleri tasarlanıp üreterek uygulamalı eğitimde niteliğin arttırılması sağlanacak. Sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli ara eleman yetiştirilmesi, mesleğine duyarlı, işinin gerektirdiği niteliklere sahip, toplumda söz sahibi olan kızların istihdam edilebilirliğinin sağlanması hedefleniyor.

Güney Marmara Kalkınma Ajansından %90 oranında toplam 282.254,50 TL destek alan Hüma Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin projesi, 279.881,16 TL ile tamamlanmış durumda.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu