GündemDünyadan HaberlerTürkiye Gündemi

Gençlerin Avrupa’ya Açılan Kapısı Karesi

Gençlerin Avrupa’ya Açılan Kapısı Karesi

 

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Eurodesk Temas Noktası olan Karesi Belediyesi, lise ve üniversiteli gençlere Avrupa’ya açılan kapısı oluyor.

 

213

GENÇLERE AVRUPA FIRSATLARI ANLATILIYOR

Karesi Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü Özgür Aycil “Ülkemiz gençliği kendileri için yurtiçi ve yurtdışında sunulan imkan ve fırsatlar hakkında yeterince bilgi sahibi değiller. Bizde Karesi Belediyesi olarak başkanımız Dinçer Orkan’ın öncülüğünde bu programa başvuruda bulunmayı ve gençlere Avrupa Birliği fırsatlarını anlatmayı ve gençler ile Avrupa arasında bir köprü oluşturmayı kendimize vazife edindik. Avrupa Birliği projeleri konusunda mentörlük ve danışmanlık yapmaya devam edeceğiz” dedi.

 

EURODESK NEDİR?

Eurodesk gençler için eğitim ve gençlik alanlarındaki Avrupa fırsatları ve gençlerin Avrupa faaliyetlerine katılımı hakkında bilgi sağlayan Avrupa Bilgi Ağıdır. 35 Avrupa ülkesinde faaliyette bulunan Eurodesk Bilgi Ağı, ülkemizde de Türk Ulusal Ajansı bünyesinde 2008 yılından bu yana faaliyetlerini sürdürmektedir. Türkiye’de toplam 64 ilde 106 Eurodesk Temas Noktası bulunuyor. Bu kapsamda Karesi Belediyesi Balıkesir ili sınırları içerisinde Eurodesk Temas Noktası olmaya hak kazanmış tek kurum.

Haber: Nursima Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu