GündemEğitim

‘‘GENÇLİĞİMİZ ORTAK GELECEĞİMİZ’’

15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi ‘nden büyük başarı. Gençlik ve Spor Bakanlığı 2018 yılı gençlik projeleri destek programı kapsamında ‘’Gençliğimiz Ortak Geleceğimiz’’ adlı projeleri ile hibe almaya hak kazanan gençler, akranlarını spora teşvik edecekler. Projenin tüm detayları MERHABA’da

Gençlik ve Spor Bakanlığı 2018 yılı gençlik projeleri destek programı kapsamında ‘’15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi’’ 18.800 TL hibe almaya hak kazandı. 90 öğrenciden oluşan ‘’15 Temmuz Şehitler Gençlik Grubu’’ tarafından yapılacak çalışmalar kapsamında bin öğrenciye ulaşmak hedefleniyor.

FARKLI BRANŞLARDA LİSANSLI 90 ÖĞRENCİ

Sağlıklı yaşam ve sporu teşvik etmek amacıyla 3 aylık bir süreci kapsayacak olan projede farklı spor branşlarından lisanslı 90 öğrenci görev alacak. Voleybol, basketbol, futbol, futsal (kız-erkek), triatlon, karate, okçuluk, taekwondo, atletizm, güreş, tenis, masa tenisi ve halk oyunları gibi branşlarda yer alan lisanslı öğrenciler önce okullarında sporu arkadaşlarına tanıtarak spora ilgiyi arttırmayı ardından da farklı liselerdeki akranlarına yönelik farkındalık yaratmayı amaçlıyorlar. İlk etapta okulda başlayacak proje kapsamında 1 koordinatör öğretmen ve 5 kişiden oluşan öğrenci grubu yürütecek.

ÖĞRENCİLER SPORUN YARARLARINI ANLATACAK

Okullarındaki sporla uğraşan gençleri ön plana çıkarmak için bu projeyi önemsediklerini belirten 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Uzanç, projenin ilk etabında lisanslı öğrencilerin faaliyetlerini yürütebilmeleri için spor branşlarına göre malzeme eksiklerini tamamlayacaklarını dile getirdi. Ardından projenin asıl hedeflerine ulaşması için okul içi faaliyetlerden sonra dezavantajlı konumda bulunan liselere gidilerek orada sporu tanıtıcı ve teşvik edici çalışmalar yapacaklarını dile getirdi. 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi’nde öğrenim gören farklı branşlarda lisanslı sporcu öğrenciler, spora başlama hikayelerini, sporun yaşamlarına kattığı değerleri ve amaçlarını gittikleri 4 lisede anlatacaklar. Gidilen okullarda programların sonunda futbol, voleybol ve basketbol topları hediye edilecek.

SPORUN DUAYENLERİ GELECEK

‘’Gençlik Ortak Geleceğimiz’’ projesinin ikinci etabında 15 Temmuz Şehitler Gençlik Grubu, başta Balıkesirli olmak üzere sporda başarılarıyla ön plana çıkmış duayen isimleri okullarında ağırlayacakları ‘’Gençler Kültürüyle Buluşuyor’’ isimli bir panel düzenleyecekler. Üç kez düzenlenecek olan panele sporun başarılı üç yeteneği davet edilecek. Bu isimler başarılarını ve hikayelerini öğrencilerle paylaşacaklar. Spor branşlarının tanıtımı için tüm teknolojik araç ve gereçleri kullanan 15 Temmuz Şehitler Gençlik Grubu öğrencileri proje bitiminden sonra da geçerliliği olacak olan Action Bound adlı bir oyun tasarlayacaklar.

ACTİONBOUND İLE SPOR EĞLENDİRECEK

Oryantiring uygulamalarının internet dünyasına aktarılmış hali olan Actionbound ile spor branşları eğlenceli bir hale getirilecek. Oyunun başında kişi doğru barkodları bulmaya ve sorulara cevap vermeye çalışacak. Karekod okutulduğunda spor branşlarına dair detaylı bilgiler görülebilecek.

DEĞERLER YAŞATILACAK

Bu projenin kültürel etkilerinden de bahseden 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Uzanç, projenin ikinci ayında ‘’Gençler Kültürüyle Buluşuyor’’ projesi kapsamında saz şairliği ve ozanlık geleneğinin anlatılacağını belirtti. Bu panele aileler, öğrenciler ve protokol üyeleri katılacak.

KAMU SPOTU VE KISA FİLM ÇEKİLECEK

Üç ay içerisinde yapılacak olan proje kapsamında kısa film ve kamu spotu filmi çekimi yapacaklarını söyleyen Okul Müdürü Mustafa Uzanç, en sonunda okulları ve işbirliğine gidilen dezavantajlı okullar arasında belirlenen bir branşta dostluk maçları düzenleneceğini söyledi. Müdür Uzanç, final maçının sonunda birinci, ikinci ve üçüncü olan takımlara ödül töreni düzenleneceğini belirtti. ‘’Gençlik Ortak Geleceğimiz’’ projesi kapsamında bin öğrenciye ulaşılması hedefleniyor. Kamil Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu