Köşe Yazıları

Gençlik Aşısı Nedir?

Bugünkü yazımızda son yıllarda oldukça popüler olan gençlik aşısı uygulamalarından  bahsedeceğim. Gençlik aşısı; içinde hyaluronik asit, bir takım aminoasitler, peptidler ve vitaminler içeren mezoterapi ürünleridir.

Hyalüronik asit özellikle dolgu amaçlı kullanılan ve  dolgular içinde bulunan en güvenilir maddedir. Gençlik aşısında da cildin içindeki hyaluronik asit ile aynı molekül yapısında olan güvenli hyaluronik asit bulunur. Hyaluronik asit su tutarak deride oluşan ince kırışıklıklar ve sarkmalarda kullanılır.  Gençlik aşısının dolgudan farkı çapraz bağlarının olmamasıdır.

Gençlik aşısı için yaş sınırlaması yoktur. 20’li yaşlardan itibaren uygulanabilir.  Vücudun ve derimizin ihtiyacına göre yüz, boyun, el ve dekolte bölgesinde uygulanabilir. Kişide lekeler,  sivilce izleri, yanık ya da yara izleri varsa bu problemlere yönelik ürünler seçilir. Uygulama sonrası genellikle 1-2 hafta içinde cildimizde sağlıklı ve parlak görünüm oluşumu izlenecektir.

Gençlik aşısı uygulamalarında belirli bir uygulama standardı yoktur.  Cildinizin ihtiyacına göre, cilt hastalığınızın tipine göre ve  hastanın ihtiyacına göre uygun ürünler seçilerek tedavi protokolü oluştururuz. Genellikle 15-20 günde bir seanslar uygulanabilir. Sıklıkla 2 ya da 3 seans halinde uygulanır.

Yan etkilerine bakılacak olursa; kişinin uygulanan ilacın içindeki maddelere karşı hassasiyeti  varsa yan etkiler ve alerjik şikayetler görülebilir. Bu nedenle mutlaka Dermatoloji ya da Plastik cerrahi hekimleri tarafından yapılan uygulamaları tercih edelim.  Hastanemizde de bu uygulama yapılmaktadır.

Tabi ki bütün bunların yanında eğer cildimizi olumsuz çevresel faktörlerden koruyamazsak   tek başına gençlik aşısı yaptırmak  bir işe yaramayacaktır. Bu nedenle önerilerim;

  1. Çok uzun süre güneş ışınlarına maruz kalmayın.
  2. Günde 2 litre su içmeye özen gösterin.
  3. Sigara içmeyin ve içilen ortamlardan uzak kalın.
  4. Kaliteli makyaj malzemeleri seçelim.
  5. Düzenli uyuyun.
  6. Makyajınızı temizlemeden uyumayın.
  7. Nemlendirici kullanmayı ihmal etmeyin.

Değerli okurlarım, ışıl ışıl bir cilde sahip olacağınız güzel ve sağlıklı bir Sonbahar mevsimi dilerim. Sağlıkla kalın.

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu