Gündem

GERBOĞA “RAMAZAN AYINI HEDEF ALIYORLAR”

Diyanet-Sen Balıkesir Şube Başkanı Mehmet Akif Gerboğa ,“ya bu bataklığı kurutun, ya da bu alçaklığı yapmaya çalışanlara dur deyin.”

Gerboğa yazılı bir açıklamada bulundu.“Geçmişten bu güne toplumun değer yargılarına saldıran, isimler üzerinden dini karalamaya çalışan birçok çalışmaya şahit olduk. Bu gün sosyal medya üzerinden 1.5 milyon üyeye sahip olan Netflix’in Türkiye bölümlerinde edep ve hayâ da örnek gösterilen bir halifenin, dünyaya ahlak ve vicdan dersi veren bir milletin ismi olan Osman kullanılmakta ”dedi.

“Ahlaksız Bir Yapılanma”

“Osman bir ahlak biçimi olduğu halde, ahlaksız bir yapılanma olan lgbt düşüncesi ile ilişkilendirilmesi rastlantı değildir. Osman bir vicdan olduğu halde, birçok millete altıyüz yıl hükmettiği halde Amerika ve Yahudi menşeili bir firma tarafından gündeme sokulması karakterler üzerinden kin kusulmasına, isimler üzerinden milletlerin ahlaki yapılarının hedef alındığını göstermekte. Uzun zamandan beri toplumların Avrupalılaşma adı altında, çağdaşlık zokası yuttuğu malum. Çağdaşlık bize ait olmayan, bizden hiç olmayan manevi duruşları kendi kitaplarına dahi uymayan bir bozulmuşluğa eşlik ettiriliyoruz.

“Toplumun Ahlak Yapısı”

“Ülkemizde özellikle Ramazan ayını hedef alarak gündeme getirilen bu çirkefliğin devlet kademeleri tarafından takip edilmesi, sosyal medya kanunlarının toplumun ahlak yapısına göre duyarlı olması elzemdir. Televizyonlarla evlerimize kadar sokulan çirketlik sosyal medya yoluyla hedef kitlesini geliştirmektedir. Parasını vererek üyelik yapılıyor, isteyen seyreder, isteyen seyretmez yaklaşımlarını hiç bir surette kabul etmiyoruz. Sizler istediğinizi seyretmekle serbest olabilirsiniz, fakat değerlerimize saldırıp, ramazan gibi bir ayda hakaret varı bir saldırıya bu ülkede kalkışamazsınız. Değerlerimizin baş aktörleri olan ‘Osman’ ismini kendi iğrenç bakış açınıza alet edemezsiniz. Devletimizden acil istirhamımız şudur; Sosyal medyanın iğrenç bir bataklık olduğunu kendileri de görmektedir. Ya bu bataklığı kurutun, ya da bu alçaklığı yapmaya çalışanlara dur deyin.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu