Gündemİlçe Haberleri

Gezi Direnişi’nin 2. Yılında Hukuka Ses Veriyoruz

25 Nisan 2024 Perşembe akşamı Mimarlar Odası Balıkesir Şubesi'nde, Gezi Direnişi'nin 2. yılında yaşanan hukuksuzluğa dikkat çekmek amacıyla basın açıklaması gerçekleştirildi.

Gezi Direnişi’nin 2. Yılında Hukuka Ses Veriyoruz

25 Nisan 2024 Perşembe akşamı Mimarlar Odası Balıkesir Şubesi’nde, Gezi Direnişi’nin 2. yılında yaşanan hukuksuzluğa dikkat çekmek amacıyla basın açıklaması gerçekleştirildi.

Hukuksuzluk Karşısında Direniş

Gezi Direnişi’nin sembol isimleri olan TMMOB Yönetim Kurulu Üyesi Mücella Yapıcı, Hakan Atalay, eski başkan Tayfun Kahraman ve Mimarlar Odası Hukuk Müşaviri Can Atalay’ın hala cezaevinde tutulduğuna dikkat çekildi. Ayrıca, Osman Kavala’nın 6.5 yıldır cezaevinde olması da unutulmadı.

Adalet Arayışı ve Demokratik Haklar

Adaletin göz ardı edildiği ve demokratik hakların cezalandırıldığı bir süreçte, barışçıl taleplerin cezalandırma aracı olarak kullanıldığı belirtildi.

Gezi’nin Gücü ve Ses

TMMOB Balıkesir İl Koordinasyon Kurulu adına yapılan açıklamada, Gezi Direnişi’nin yanında oldukları vurgulandı. Gezi’nin milyonların hakları ve geleceği için yükselen bir ses olduğu, bu sesin ne hapsedilebileceği ne de durdurulabileceği ifade edildi.

Hukuksuzluğa Karşı Duruş

Hukuksuzluğun 2. yılında, Gezi davasında tutuklu olan arkadaşların serbest bırakılması talep edildi. Hukukun üstünlüğüne, adaletin sağlanmasına ve demokratik hakların korunmasına olan inancın yitirilmediği belirtildi.

Buse Tuncay

Yapay Zeka Lisesi Kuruluyor

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu