Gündem

“Gezi Milyonları Buluşturmuştur”

“Gezi Milyonları Buluşturmuştur”

 

Balıkesir Akademik Odalar Birliği Mimarlar Odası bahçesinde i bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada gezi olaylarına değinildi.

 

Yapılan açıklamada, “2013 yılında İstanbul’un son yeşil alanlarından birisinin daha betonlaştırılmasına karşı başlatılan tepki milyonların eşitlik, özgürlük ve demokrasi talebi ile birleşmişti.       Bir toplumun sağlığı için her zaman savunduğumuz, olmaz ise olmaz dediğimiz, demokrasi, adalet, özgürlük talebi Gezi’de milyonları buluşturmuştur. Başlangıcında 128 meslek odası, sendika, dernek, siyasi parti ve inisiyatiften oluşan ve sayısı her geçen gün artan Taksim Dayanışması’ nın “sağlıklı kentleşme ve yaşanılır kent” talebi, ülkenin milyonlarca yurttaşının daha fazla özgürlük ve daha fazla demokrasi talebiyle birleşmiştir.”denildi.

“Ceza Alan Arkadaşlarımızın Arkasındayız”

Açıklamada ayrıca“Taksim Dayanışması suç örgütü değil; doğasına ve kentine sahip çıkarak onurlu bir yaşam kurmaya çalışanların özgürlük mücadelesinin dayanışma örgütüdür! Talimatlarla, kurgu iddianamelere dayanarak verilen bu mahkeme kararı Gezi’nin tertemiz direnişini lekeleyemeyecektir. Bu kararı kabul etmiyoruz! Gezi Direnişinin arkasında dimdik durduğumuz gibi, Gezi Davasında yargılanan ve ceza alan arkadaşlarımızın da yanında dimdik durmaya, dayanışmaya devam edeceğiz.”denildi. Haber: Fatma Kara

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu