GündemDünyadan HaberlerEkonomiÖzel Haberler

GEZMEDİM GÖRMEDİM DEMEYİN

Turizm Turları ile Türkiye’nin turistik merkezlerini görebilmek mümkün. Düzenlenen turlar ile birlikte öne çıkan illere sık sık düzenlenen tur gezilerinde, tarih, sanat ve kültür ağırlıklı ögeler öne çıkıyor.

Dsc 0460
Turizm acentasın da çalıştığını söyleyen Semra Muzaç Balıkesir’den Türkiye’nin farklı illerine gidenlerin tercihinin genellikle Güneydoğu Anadolu bölgelerine ve Karadeniz’e ilgisinin çok olduğunu söyledi. Turların eğlenceli geçtiğini ifade eden Muzaç,”Balıkesirliler gezmeyi eğlenmeyi ve düzenlenen turlara katılımı seviyor” diyor.

Tarih bilgimiz de ilgimiz de halk olarak az diyen Muzaç “bu konuda Çin bir Japonya bizden daha iyi tarihine önem veriyor. Tarihlerine daha saygı gösteriyorlar, sahip çıkıyorlar değerlerine ama bizim pek ilgimiz olmadığını düşünüyor ve gözlemliyorum. Mesela gezdiğimiz ortamlarda bir Kommagene Krallığını insanlara sorsak nerede? İnsanlar cevap veremiyor. Kommagene Krallığı Adıyaman’da Nemrut dağında bunları bizim halkımız daha bilmiyor. Gezip görmelerini tavsiye ederim, turlara katılmalarını tavsiye ederim.” Dedi.

Dsc 0461
“Karadeniz’in Yeşilliği Şelaleleri İlgi çekiyor”

“Karadeniz’e gezilerimiz genelde 1 hafta sürüyor. Bir hafta boyunca otellerimizde kalıyoruz otel konaklaması buna akşam yemeği dâhil, müze ücretlerini biz karşılamıyoruz ekstraya giriyor lakin akşam sabah yemeği dâhil olduğu için öğlen yemeği şirkete ait olmuyor çünkü oranın o yörenin meşhur yemekleri oluyor gezdiğimiz her şehrin kendine has kendine özgü yemekleri oluyor onları yemelerini tavsiye ediyoruz. Gezip görmelerini tavsiye ediyoruz, serbest zaman veriyoruz misafirlerimize, alışverişleri için daha güzel oluyor, daha eğlenceli oluyor böyle olması müşteriyi daha çok memnun ediyor. Fiyatlarımız gayet uygun, geçen yıl ki ücretlerden götürüyoruz, mesela 4 Nisanda büyük GAT turumuz var Bin 450 lira fiyatı kişi başı ücretimiz 5 yıldızlı otellerde konaklama gerçekleştiriyoruz. Bizce en güzel şehrimiz İstanbul ama hani bir Güneydoğuda Antep güzel bir şehir Mardin, şehirlerimiz birbirinden güzeller hepsinin ayrı bir tarihi var, tarih kokuyor, bu şehir güzel deyip geçemeyiz. Türkiye’nin her bir yanı güzel, Türkiye cennet vatan zaten. Karadeniz’in manzaraları güzel yaşam şartları farklı olduğu için yeşillik doğası, havası güzel, birbirinden güzel şelaleleri doğa manzaraları, çok ilgi çekiyor.”

Görülecek ve Gezilebilecek Yerler Desek: “Hasanboğuldu-Sındırgı termalleri”

“Balıkesir’e bir misafirim gelse Hasanboğuldu’ya götürebilirim. Balıkesir’le Güneydoğuyu karşılaştırabilirsek, Balıkesir’de doğa olarak yeşillik daha güzel ama oralarda herhangi bir taş toprak yok orada sadece tarihi eserler var. Yıllardan, Romalılardan kalmış, camiler, Kervansaraylar otellere çevrilmiş. Balıkesir’de Ayvalık, Cunda, Kazdağları ve ilçeler Sındırgı güzel.İlçelerimizde de görülmeye değer zenginliklerimiz çok.” Yoldaş Kocaer

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu