GündemEğitimEkonomi

GMKA’DAN MESLEKİ EĞİTİME DESTEK

Güney Marmara Kalkınma Ajansı, (GMKA) 2018 Yılı Mali Destek Programı “Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi” başlıklı programının “4:0 Sanayi İçin Dijital Eğitimi” isimli tamamlanan projesi için Balıkesir İMKB Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi’ne proje ziyareti gerçekleştirdi.

Ziyarette, GMKA Genel Sekreter V. Abdullah Güç ve İzleme ve Değerlendirme Birimi Uzmanı İsmail Çelik’i, Balıkesir İMKB Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Kılıç ve Teknik Müdür Yardımcısı Deniz Apaydın, Matbaa Teknolojisi Alan Şefi ve proje sorumlusu Habibe Apaydın ağırladı. Bölgede Matbaa Teknolojisi alanında eğitim veren tek kurum olan Balıkesir İMKB Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi’nin “4:0 Sanayi İçin Dijital Eğitimi” projesiyle, bu bölümde istihdama yönelik eğitimler verilebilen, dijital basım/yayın ve grafik tasarım laboratuvarı yeni eğitim-öğretim döneminde öğrencilere hizmet vermeye başlamış durumda. Proje, mesleki eğitimde kalitenin arttırılması ve mezunların istihdam edilmesi için teknolojik gelişimler doğrultusunda bilgilerin sürekli güncellenmesi gerekliliği ile faaliyetlerini sürdürmeye başlamış bulunuyor. Yapılan matbaa faaliyetlerinin, dijital teknolojiye geçişinin sağlanmasını amaç edinen projede verilecek eğitimler ile mezun olan öğrenciler, sadece Balıkesir’de değil bölgemizde de avantajlı konuma gelecek.

“Balıkesir, Katma Değer Üretecek”

Ziyarette, projenin pozitif katkılarından, “öğrenciler, çalışanlar, işsizler ve engelliler” vasıtasıyla Balıkesir’e katma değer üreteceğinden bahseden okul müdürü Ayhan Kılıç; “Bu proje ile uygulamalı işbaşı eğitimler aracılığıyla nitelikli iş gücü hedefine katkı sağlayacağız. Proje ile bölümümüzün teknik donanımını arttırdık. Okula açacağımız Döner Sermaye işletmesi ile yapılamayan bu işleri okul bünyesinde yapacağız. Hem okulumuz kazanacak hem öğrencilerimiz kazanacak hem de Balıkesir kazanacak. Artık Balıkesir bünyesinde bu konuda bir açığı kapatıyoruz. Üstelik sadece Balıkesir’e değil il dışından gelen taleplere de yetişebileceğiz.” diye konuştu.

Dijital, Basım ve Reklam Ürünlerini; Planlayan, Tasarlayan ve Basan, Nitelikli İş Gücü Yetişecek

Proje kapsamında İŞKUR’a kayıtlı Basım, Reklam, Tasarım, Dijital ve Promosyon alanında iş arayan 18-29 yaş arasında 18 işsiz gence, düzenlenen 256 saatlik “Grafik Tasarım ve Dijital Baskı” kurs ile sertifikalı uygulamalı eğitimler verilmiş durumda. Projeyle, Balıkesir İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin kurduğu Dijital Baskı ve Grafik Tasarım atölyesi ile okuldaki öğretmenlere yönelik eğitici eğitimler ve sektör çalışanlarına seminer ve işsiz gençlere 7 ay sürecek kapsamlı bir kurs, ayrıca meslek lisesinin ortağı olan kurumdan 6 engelli öğrenciye de eğitim verilmiş bulunuyor. Gerek nitelikli tasarımın yapılabildiği, gerekse nitelikli baskı işlemlerinin yapılabildiği, öğrenci ve sektör çalışanlarına yeterli eğitimler süreklilik arz edecek. Meslek lisesi, bundan sonra verilecek konferans ve yapılacak tanıtım faaliyetleri ile Balıkesir halkının mesleki eğitime bakışını olumlu yönde değiştirmeyi amaçlıyor. Yapılacak eğitimler ile; işletmelerin ürünlerinin kalitesinin arttırılması, işletmelerin cirolarının arttırılması, çalışanların gelir düzeyinin arttırılması, İŞKUR’a kayıtlı işsizlerin iş bulma olanaklarının arttırılması, engellilerin topluma kazandırılması gibi pozitif katkıları olacak. Dijital, basım ve reklam ürünlerini; planlayan, tasarlayan ve basan, nitelikli iş gücü yetiştirecek 918.117,56 TL bütçeli projeye, Güney Marmara Kalkınma Ajansı 820.564,14 TL destek verdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu