İlçe HaberleriEğitimEkonomi

GMKA’NIN MALİ DESTEK PROGRAMINA EDREMİT 7 PROJE İLE TALİP

Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı öncülüğünde Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından ilan edilen 15 Milyon TL bütçeli Mesleki Eğitimi Geliştirme Mali Destek Programına Edremit ilçesi meslek liseleri ve meslek yüksekokulları tarafından  7 proje hazırlanarak sunuldu.

Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından ilan edilen ve son başvuru tarihi 31.03.2018 günü olan program kapsamında Edremit ilçemiz meslek liseleri ve  meslek yüksekokulları tarafından  projeler hazırlanarak sunuldu.

Güney Marmara Kalkınma Ajansının 2018 yılında çağrıya çıktığı toplam bütçesi 15 Milyon TL, asgari destek tutarı 100.000 TL ve azami destek tutarı 1.000.000 TL olan mali destek programına; Balıkesir Üniversitesi Edremit Meslek Yüksekokulu “Nitelikli Ara Eleman Bizden, İstihdam Sizden” , Balıkesir Üniversitesi “Ortak İstek, Mesleki Eğitime Destek, Zeytinciliğe Gelecek”, Altınoluk Meslek Yüksekokulu “İlimiz Dinamikleri Meslek Yüksekokullarını Nanoteknolojik Cihaz Eğitiminde Buluşuyor”, Altınoluk Fernur Sözen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi “Okulumda Kurguluyorum, Tasarlıyorum, Üretiyorum”, Edremit Mesleki Eğitim Merkezi “Motorlu Araçlar, Teknoloji Merkezi (MATMER)”, Yılmaz Akpınar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi “Hayal Et, Tasarla Üret”, Saniye Karagözoğlu Özel İş Uygulama Merkezi “Engelimle Çalışırım” projeleri hazırlanarak kalkınma ajansına teslim edildi.

Güney Marmara Bölgesinin ihtiyaç duyduğu alanlarda işgücü niteliğinin artırılması genel amacını taşıyan mali destek programı ile ilgili açıklama yapan Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı: “Edremit Kaymakamlığı olarak ilçemizi projelerle anılan, projelerle gelişen Marka bir şehir haline getirme hedefiyle çıktığımız yolda;  çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz.

Bu kapsamda Edremit ilçemizde 2017 yılında değişik fon kuruluşlarından hibe desteği alarak uyguladığımız başarılı projeler ile Edremit ilçemizi projelerle anılan, projelerle gelişen bir ilçe konumuna getirmeyi başardık.

Umuyorum ki 2018 yılında da ilçemizi öne çıkarak başarılı projeler kazandırırız. Edremit Kaymakamlığı Proje Birimimizin koordinasyonunda bölgemizin destek noktası olan Güney Marmara Kalkınma Ajansının 2018 yılı mali destek programına, ilçemizin ihtiyaçları doğrultusunda geliştirilen 7 proje konusu belirlenerek sunuldu.

Program kapsamında hazırlayıp sunduğumuz projelerimiz ile mesleki eğitimde öğrencilerimizin; ulusal, uluslararası arenada rekabet edebilecek seviyede bilgiyi ve katma değeri yüksek teknolojileri üreten, kullanan ve paylaşan, sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli ara eleman ihtiyacının karşılayan, ülkemizin gelişmesi ve ilerlemesine öncülük eden bireyler olarak yetişmesi de sağlamış olacağız” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu