Gündemİlçe Haberleri

Gömeç Belediyesi’nden İlk AB Projesi Adımı

Gömeç Belediyesi’nden İlk AB Projesi Adımı

 

Gömeç Belediyesi bir ilke imza attı.

PROJE HAZIRLANDI

Gömeç Belediye Başkanı Mehmet İrem Himam çalışmalarıyla Gömeç Belediyesi bir ilke imza attı. Daha önceden Gömeç Belediyesi olarak Avrupa Birliğine hiçbir şekilde proje sunulmadığını ve bu konuda hiçbir destek alınmadığını söyleyen Gömeç Belediye Başkanı Mehmet İrem Himam konuyla ilgili Belediye Proje Geliştirme Birimi Sorumlusu Ertaç Güçlü ile görüştü. Yapılan görüşme ve yoğun çalışmalar sonucunda ilk Avrupa Birliği Projesi hazırlandı.

YÜKSEK VERİM HEDEFLENDİ

Proje kapsamında Gömeç ovasının tarım alanı olarak kullanılan 20 bin dekarlık alanın tamamına kurulacak olan Tarımsal denetleme sistemi ile üretilen mahsulün ilaçlama, sulama, gübreleme ve benzeri işlemleri için gerekli denetimleri yapılarak en sağlıklı ve en yüksek miktarda verimi elde edecek çalışmalar hedeflendi.

ÇİFTÇİLER BİLGİLENDİRİLECEK

Proje için belirli bölgelerde çiftçilere bu çalışmayı gösterebilmek ve onlara tanıtımını yapmak için demo alanlar hazırlanması ve konuyla ilgili Gömeçli çiftçilerin bilgilendirilmesi planlandı. Avrupa Birliğine başvurusu yapılan proje 30 Mart 2021 tarihinde ön elemeyi geçtiği takdirde tam başvuru çalışmalarına başlanması öngörüldü. Proje kapsamında Gömeç Ovası’nda tarla bitkileri, sebze ve meyve gibi ürünlerin yetiştirildiği alanlarda bir alt yapı sistemi kurulumu gerçekleştirilmesi ve isteyen çiftçilerin sisteme kayıt yaptırabilmesi gündeme alındı.

“UZUN SÜREDİR ÇARE ARIYORDUK”

Konu ile ilgili olarak Gömeç Belediye Başkanı Mehmet İrem Himam şunları kaydetti:
“Bölgedeki sulama sıkıntısı ve dönemin en büyük sorunları arasında olan kuraklık nedeniyle üretim sıkıntısı yaşandığını hep birlikte görüyoruz. Bu sebeple çiftçilerimizin ve üreticilerimizin yanında olmak için uzun bir süredir bir çare arayışındaydık.

“İYİ TARIM ESASLARINA GÖRE İÇFTÇİYE YÖN VERMEYİ HEDEFLİYORUZ ”

Bu kapsamda Proje Geliştirme Sorumlumuz Ertaç Bey ile yaptığımız çalışmalar doğrultusunda Gömeç Belediyesinin proje sahipliğinde, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ortaklığıyla geliştirdiğimiz proje ile birlikte çiftçilerimize İyi Tarım esasları doğrultusunda yön vermeyi hedefliyoruz. Projemiz onaylandığı takdirde çalışmalarına en kısa sürede başlamayı ümit ediyoruz. Umarım projemiz onaylanır. İlçemiz, çiftçilerimiz ve üreticilerimiz için güzel çalışmalar yaparız.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu