Gündemİlçe Haberleri

Gömeç’te Ağaç Tahribatı İddialarına Yönelik Açıklama Yapıldı

Gömeç’te Ağaç Tahribatı İddialarına Yönelik Açıklama Yapıldı

Gömeç Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Gömeç Belediyesi tarafından yapılan bir proje sırasında zeytin ağaçlarına zarar verildiği iddialarına yönelik açıklamada bulundu.

İDDİALARA YANIT VERİLDİ

Gömeç Belediye Başkanı Mehmet İrem Himam Gömeç Gemiyatağı mevkii ile  Burhaniye Pelitköy Sahil mevkii güzergahında sahil şeridine yapılan 1 kilometrelik aydınlatmalı bisiklet ve yürüyüş yolu projesinin hayata geçirilmesi sırasından alanda bulunan zeytin ağaçlarına zarar verildiği yönünde iddiaların olduğunu dile getirdi. Gömeç Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından konunun aydınlatılması adına bir açıklamada bulunuldu. Önceki günlere Gömeç Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen proje hakkında iddialara cevap niteliğinde olan açıklamada şunlar kaydedildi:

 “REKREASYON ALANINA DİKİLDİ”

” Belediye Başkanımız Mehmet İrem Hima ‘ ın da bir zeytinci olması, Gömeç Zeytinciler Birliği Kurucu Başkanı ve Önceki Dönem Yönetim Kurulu Başkanlığı yapması ve hala üyeliği devam etmesi sebebiyle hiçbir zeytin ağacına zarar vermesi söz konusu değildir. Bu sebeple sahil şeridinde yapılan çalışmalarda yol olarak açılan kesime denk gelen zeytin ağaçlarımız belediyemiz ekiplerince titizlikle sökülüp Gömeç Sahili bölgemizde yapım aşamasında olan rekreasyon alanına dikimi gerçekleştirilmekte olup buradaki bakım ve sulama işlemleri yine aynı titizlikle yapılmaya devam etmektedir.

ZEYTİNE VERİLEN ÖNEM İÇİN TEŞEKKÜR

Karaağaç Gemiyatağı sahilindeki söz konusu yerde ilçemiz halkının en büyük eksikliği olan sosyal aktivite alanlarına kavuşması için 2021 yaz sezonuna yetiştirmeyi planladığımız toplamda 4,27 hektarlık alanda yeşil alan, 1 kilometrelik  sahil şeridine bisiklet ve yürüyüş yolu, spor  alanı yapmak  ve her zaman olduğu gibi ilçe halkına en güzel hizmeti verebilmek adına alan düzenleme çalışmaları hız kesmeden, değil bir zeytin ağacına zarar vermek zeytin dalına bile zarar vermeden devam edecektir. Zeytine ve Zeytin ağacına verdiğiniz değer için teşekkür ederiz.”

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu