GündemEkonomiİlçe Haberleri

GÖMEÇ’TE İŞÇİLERE YÜZDE 30 ZAM KARARI

Gömeç Belediye Başkanı Mehmet İrem Himam öncülüğünde Gömeç Personel LTD. ŞTİ. çalışanları için DİSK Genel – İş Sendikası ile yapılan görüşmelerin sonuna gelindi.

 

DİSK Genel – İş Sendikası ve Gömeç Personel LTD. ŞTİ. görüşmeleri sonucu işçi haklarında iyileştirme kapsamında yeni sözleşme yapıldı.
Gömeç Belediye Başkanı Mehmet İrem Himam öncülüğünde Gömeç Personel LTD. ŞTİ. çalışanları için DİSK Genel – İş Sendikası ile yapılan görüşmelerin sonuna gelindi.
DİSK Genel-İş Sendikası ve Gömeç Personel LTD. ŞTİ.’nin ortak bir paydada buluştuğu toplantı sonucunda alınan kararla Belediye işçi personellerinin maaşlarında ve çalışma standartlarında iyileştirme yapılmasına karar verildi.

Alınan iyileştirme çalışmaları kararına yönelik olarak, Gömeç Belediye Başkanı Mehmet İrem Himam, Belediye Avukatı Uğur Erdidal, Gömeç Belediyesi Personel LTD ŞTİ. Müdürü Fehim Horozlar, Mali Hizmetler Müdürü Zuhal Keskin ve DİSK – Genel İş Sendikası Balıkesir Şube Başkanı Hüseyin Ovalı ve sendika yetkileri arasında yeni işçi sözleşmesi imzalandı.

 

İyileştirme İçin Yüzde 30 Zama Karar Verildi

 

Gömeç Belediye Başkanı Mehmet İrem Himam tarafından, imzalanan Toplu İşçi Sözleşmesi (TİS) ile işçilerin güncel maaşlarında yüzde 30 zam ve işçi haklarındaki iyileştirmeler Belediye bünyesindeki kadrolu işçilerle arasındaki farkın aza indirilmesini sağlandığı belirtildi. Belediye Başkanı Mehmet İrem Himam sağlanan anlaşma sonrası açıklamada bulundu. Başkan Himam konu ile ilgili olarak açıklamasında, ” Yaz – Kış fark etmeden en zor şartlar altında dahi belediyemizi vatandaşlarımızın gözünde temsil eden kıymetli işçi personellerimizin 696 sayılı KHK ile uzun süredir yaşadıkları mağduriyet karşısında önlem alabilmek onların hayat standartlarına bir nebze de olsa iyileştirme yapabilmek adına DİSK Genel – İş Sendikası yetkilileri ile yaptığımız çalışmalar ve görüşmeler neticesinde; güncel maaşlarında yüzde 30 zam, bayram, kira, yemek, yakacak ve eğitim yardımlarında iyileştirme , haftalık çalışma saatlerinin 45 saatten 40 saate indirilmesi gibi en temel sorunlarında personellerimizin memnuniyetini sağladık. Yaptığımız sözleşmenin 1.07.2020 tarihinden itibaren geçerlilik göstereceğini bildirirken geriye dönük ödemelerini de yapacağımız müjdesini de vermek isterim. Göreve geldiğimiz sürede personelimize verdiğimiz sözümüzü tutabilmenin mutluluğunu yaşarken emeği geçen herkese Belediyemiz şahsında teşekkür eder, tüm Personel LTD. ŞTİ. çalışanlarımıza hayırlı olmasını dilerim. ” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu