Gündemİlçe Haberleri

Gömeç’ten Türkiye’de Bir İlk Olacak Uygulama

Gömeç’ten Türkiye’de Bir İlk Olacak Uygulama

Gömeç Belediyesi Türkiye’de bir ilki gerçekleştirip İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) sistemini Zeytin üzerine tasarlandığını açıkladı

SADECE ZEYTİN ÜZERİNE İŞGEM PROJESİ

Gömeç Belediyesi Türkiye’de bir ilki gerçekleştirip İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) sistemini Zeytin ve Zeytincilik üzerine tasarlandığını açıkladı. Türkiye’de ilk defa sadece zeytine yönelik bir İŞGEM projesinin hayat bulacağını söyleyen Gömeç Belediye Başkanı Mehmet İrem Himam Gömeç zeytininin değerinin arttırılması için projeye adım atıldığını ve projeye yönelik ilk görüşmelerin Belediye Proje Geliştirme Sorumlusu Ertan Güçlü ile yapıldığını belirtti.

10 ŞUBAT’TA TOPLANTI YAPILACAK

Mehmet İrem Himam ve Ertan Güçlü konuyla ilişkili olarak  Balıkesir KOSGEB Müdürlüğü yetkilileri ile bir toplantı gerçekleştirerek projenin ilk adımını attılar. Proje onaylanması durumunda Gömeç Belediyesi çatısı altında kurulacak olan İş Geliştirme Merkezi ( İŞGEM ) ile zeytinin üretilebilen ve tüketilebilen her bir ürün için üreticinin yanında olmayı hedefliyor , bu hedefle içinde kurulması planlanan İŞGEM’de Avm, sosyal yaşam alanları, talep eden üreticilere tahsis edilecek ofisler ve  yine üreticilerin kullanacağı en az 20 farklı atölye ile hizmet verilmesi hedeflendi. 10 Şubat’ ta Gömeç Belediyesi çatısı altında KOSGEB yetkilileri ile yapılan toplantı sonunda proje onay aldığı takdirde çalışmalara hız kesmeden başlanması planlandı.

 “UMARIM HER KESİME FAYDA SAĞLARIZ”

Toplantı dönüşü konu ile ilgili olarak Belediye Başkanı Mehmet İrem Himam ” Bölgemizde en yüksek üretim ağına sahip olduğumuz halde değerlendirme konusunda ne yazık ki çeşitliliğe sahip değiliz. Bu bağlamda projemiz kapsamında zeytine gerekli değeri vermeyi hedefliyoruz. Projelendirme kısmını tamamladığımız İş Geliştirme Merkezimiz ile onaylama süreci tamamlandığı takdirde talep eden tüm üreticilerimize gerekli danışmanlık desteğini vermeyi ve doğru yol haritası ile 5 sene içerisinde belirli bir büyümeye getirerek bölgemizdeki en büyük sorunlardan biri olan işsizliğe de çare olmayı düşünüyoruz. Umarım İŞGEM ile sadece üreticilerimize değil her kesime fayda sağlayabiliriz. ” diye konuştu.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu