GündemDünyadan Haberlerİlçe Haberleri

GÖNEN’DE FESTİVAL COŞKUSU

Gönen’de düzenlenen 4. Yörük Festivali her kesimden vatandaşları bir araya getirdi.Gönen Belediyesi ve Gönen ve Çevresi Yörük Kültürünü Yaşatma ve Tanıtma Derneğince bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Yörük Festivali” gerçekleştirildi.

Gönen-Manyas Yolu çamlık arkasındaki alanda düzenlenen etkinliğe, Gönen Kaymakamı Arslan Yurt, Gönen Belediye Başkanı İbrahim Palaz ve Güney Marmara’nın birçok bölgesinden gelen Yörük dernekleri başkanları ile vatandaşlarımız bir araya geldi.Kültür, sanat ve eğlencenin bir arada yaşandığı 4. Yörük Festivalinde konuşan Belediye Başkanımız İbrahim Palaz ” “İlçemizdeki tarihi ve kültürel simgelerimizi tarihten gelen ve kendi yaşam şekilleriyle devam ettirmeye çalıştıkları bu kültürlerini, canlandırmak, yaşatmak, tanıtmak, geliştirmek ve en doğru, haliyle gelecek nesillere aktarmak amacıyla kültürel zenginliklerimiz için böyle etkinliklerin daima destekçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.

Etkinlik Dolu Festival

Gönen Belediyesi ile Gönen ve Çevresi Yörük Kültürünü Yaşatma ve Tanıtma Derneğinin öncülüğünde düzenlenen festivalde, sanatçı Fatoş Kadıoğlu’nun konserinin ardından ip çekme, okçuluk, yumurta taşıma gibi yarışmaların yanı sıra halk oyunları gösterileri vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Gönen ve Çevresi Yörük Kültürünü Yaşatma ve Tanıtma Derneği Başkanı Zeki Kahya, festivale desteklerinden dolayı belediye başkanımız İbrahim Palaz’a plaket takdim ederek teşekkür etti. Şenlik kapsamında kurulan çadırlarda ise Yörük kültürüne ait eşyalar tanıtıldı. Yöredeki vatandaşlara keşkek, pilav, gözleme ve ayran ikram edildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu