Gönen'de Korkunç Yangın ! Yan Evlere Sıçardı

Gönen’de Korkunç Yangın ! Yan Evlere Sıçardı. Balıkesir’in Gönen ilçesinde kerpiç evde yangın çıktı. Yangın yan evlere de sıçradı.
Yan Evlere Sıçradı
Gönen’de Korkunç Yangın ! Yan Evlere Sıçardı. Edinilen bilgiye göre, Gönen ilçesi Plevne Mahallesi Eski 6 Eylül Caddesi 7002 sokakta kerpiç evde başlayan yangın yan evlere de sıçradı. İHA’nın edindiği bilgiye göre Gönen İtfaiye ekipleri tarafından hızlıca müdahale edilerek yangın kontrol altına alındı.
1 Kişi Yaralandı
Yangında Şükriye Mert isimli şahıs dumandan etkilendiği için 122 Acil Sağlık Ekipleri tarafından Ambulansla Gönen Devlet Hastanesine kaldırıldı. Yangının çıkış sebebi araştırılıyor.
Gönen Hakkında
Yeşil Gönen’ in antik çağdaki adı ASEPSUS’tur. Daha sonraları kaplıcaları dolayısıyla ARTAMEA adını almıştır. Yıllarca Bizanslıların elinde kaldı. Gönen, Sultan Orhan Gazi tarafından 1334 yılında, yani bundan yüz yıllar önce Türklerin egemenliğine girmiştir. Seyyah Evliya Çelebi Seyahatnamesinde Gönen’ in Bursa Krallarından Mihaliç’ in sayfiye şehri olduğunu iletmiştir. Ayrıca şehrin bakımlı, kırmızı kiremitli yapılardan oluştuğunu kaydetmektedir. Nitekim Bursa Krallarının yaz aylarında Gönen’e gelerek tatillerini geçirdikleri ve şifalı sularından yaralandıkları bilinmektedir. Gönen’ de yapılan kazılarda ele geçen eserler, yazılar, heykeller yörenin çok eski bir tarihi yerleşim alanı olduğunu göstermektedir. Bununla birlikte İran seferine çıkan Büyük İskender, İskender Köprüsünü M.Ö. 400 yılında inşa ettirmiştir. Alacaoluk ve Babakaya Kaleleri’nin kalıntıları da önemli tarihi eserlerdendir. Ayrıca kaplıca sınırları içerisinde Bizans dönemi mozaik müzesi vardır. (Kaynak: Gönen Belediyesi 9.Ulusal Oya ve Çeyiz Fuarı Broşürü)
Kaplıcalar çevresinde yapılan hafriyatlar sırasında ortaya çıkan mozaikler, yazılı taşlar sütun başlıkları, madeni paralar gibi tarihi eserler Gönen’in, yerleşim yeri olarak kullanılmasının Milattan önceye dayandığını göstermektedir. MS. II. yy. ait bulunan kitabelerde şehrin adı ‘Sıcak Su Şehri, Thermi’, hamamlarda ‘Granikaion Hamamları’ olarak geçmektedir. Bu kitabelerde, sıcak suyun şehir için önemli olduğu ve şifa dağıtan suyun insanlara sunulması için yardım yapan yönetici ve kişilerin isimleri belirtilmektedir.