Balıkesir Üniversitesi Toplum Gönüllüleri Topluluğu Rengarenk Projesi kapsamında geçtiğimiz gün İvrindi’de bulunan Büyükfındık İlkokulu’nda etkinlik düzenlendi.
İki gün süren etkinlik, Balıkesir Üniversitesi Toplum Gönüllüleri Topluluğu gönüllü üyelerinden 52 öğrenci, 90 çocuk ve 60 köy halkından katılımcılar ile gerçekleşti. İki gün boyunca ilkokul binasının iç ve dış cephesini yenileyen, harç karan, duvar boyayan toplum gönüllüsü gençler okul bahçesine de 30 adet fıstık çamı fidanı dikti ve uçurtma şenliği gerçekleştirdi. Rengarenk projesinin hedeflerine ve amacına yönelik köy okulu öğrencilerinde ve köy halkında farkındalık yaratmak adına yapılan etkinlik Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, İvrindi Belediyesi, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İvrindi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Balıkesir İl Milli Eğitim ArGe Birimi, Balıkesir yerel esnafının desteğiyle gerçekleşti.
FARKINDALIK YARATMAK İSTİYORUZ
Topluluk Koordinatörü Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği son sınıf öğrencisi Cihan Arsu ise proje kapsamında düzenlenen etkinlik ile ilgili açıklamalarda bulunarak, “Bizim topluluğumuzun hedefi toplumsal barış. Bu sebeple sosyal sorumluluk projeleri yapıyoruz. Sorunlara çözüm üretebilen,kendine güvenen,girişimci ve duyarlı gençlerden oluşan bir topluluğuz” dedi. “Aslında hiçbirimiz Balıkesirli değiliz” diyen Aksu, “Balıkesir yerelinde farkındalık yaratabilmek istiyoruz. Bu yüzden hem çocuklarla, hem akranlarla hemde yetişkinlerle çalışmalar yapıyoruz. Bu iki gün boyunca gönüllü olarak emek sarfettik ve o okulda okuyan çocukların okulun yeni halini gördüklerindeki tebessümleri bizi mutlu etmeye yetiyor” şeklinde konuştu. HABER MERKEZİ