Balıkesir Merhaba Blog YazılarıDünyadan HaberlerGündemTeknoloji

GooglePlay Popüler Alışveriş Uygulamasını Engelledi

Çin’in kötü amaçlı yazılımları marketlerden engelleniyor. Çin’in Pinduoduo isimli alışveriş uygulaması da engellenenler arasına girdi.

 

Googleplay Populer Alisveris Uygulamasini Engelledi1 Tr2

 

Kötücül Yazılımlara Dikkat

Bazı uygulamaların içerisine kötücül yazılımlar ekleniyor. Bu kötücül yazılımların farklı amaçları var. Banka hesaplarını boşaltmaktan özel verilere ulaşmaya kadar birçok alanda kullanılıyor. Fakat GooglePlay ve AppStore gibi marketlerde bazı kötücül yazılımlar çok rahat tespit ediliyor. Bunun için de kötücül yazılımların daha masum olan versiyonlarını uygulamalara entegre ediyorlar. Buradaki amaç, insanların alışkanlıklarına göre profillerini belirleyerek reklam gösterimi yapmak. Ya da bu masumiyetin ardında hiç de masum olmayan bir diğer şey ise kişisel verilerin satılması. Böylece marketlerde servis edilen masum uygulamalar ile kişisel verilerimiz bir başkasına eline geçiyor.

 

Googleplay Populer Alisveris Uygulamasini Engelledi1 Tr

 

Pinduoduo’yı Askıya Aldılar

Son olarak GooglePlay Çin’in alışveriş uygulaması olan Pinduoduo’ da kötücül yazılım tespit etti. Sonrasında ise Pinduoduo’yu markette askıya aldılar. Google‘dan yapılan açıklamada “Araştırmamıza devam ederken güvenlik endişeleri nedeniyle uygulamanın Play sürümünü askıya aldık” denildi. GooglePlay, kötücül yazılımlara karşı önlem olarak Play Protect’i kullanıyor. Böylelikle tarama süzgecinden geçmeyi başaran kötücül yazılımların kurulum girişleri engelleniyor. Sonrasında ise uygulamalar askıya alınıyor. Bu konu hakkında da açıklama yapan bir yetkili “Uygulamanın kötü niyetli sürümlerini cihazlarına indiren kullanıcılar uyarılır ve uygulamayı kaldırmaları istenir” dedi.

Pinduodua

CNN

Reuters

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu