Gündem

Görme bozukluğunun sebebi “sarı nokta hastalığı” olabilir

Görme bozukluğu yaşayanlar dikkat!

 

Uzman Doç. Dr. Sadullah Keleş görme bozukluğunun sebebi ‘’sarı nokta hastalığı’’ olabilir dedi.

 

‘’Renkler Daha Soluk Görünür’’

Uzman Keleş, “Sarı nokta hastalığı farklı kişilerde değişik belirtilerle ortaya çıkabilmektedir. Her iki göz birden etkilenirse okurken veya çalışırken zorluk hissedilmeye başlanır. renkler daha soluk görünür” dedi. Uzman Doç. Dr. Sadullah Keleş, sarı nokta hastalıkları ve şaşılık hakkında bilgi verdi.

Kötü Alışkanlıklar Tetikleyici Unsur Olabilir

Retinanın en net gören bölgesinin sarı nokta alanı olarak adlandırıldığını belirten Doç. Dr. Keleş, bu bölgede soruna neden olan pek çok hastalık bulunduğunu kaydetti. Doç. Dr. Keleş, genetiğin sarı nokta hastalığında önemli rolü olduğunu, 55 yaş sonrası kişilerde sigara içmenin ve yetersiz beslenmenin sarı nokta hastalığında önemli risk faktörü olduğunu anlattı.

7 Yaşından Önce Tamamlanması Öneriliyor

Dr. Keleş, şaşılık tedavisi hakkında da bilgi verdi. Keleş, “Tedavide birçok yöntem olsa da; gözlük, cerrahi veya ikisinin kombinasyonu temel yaklaşımlardır” bilgisini paylaştı. Şaşılık tedavisinin mutlaka uzman bir hekim tarafından yapılması gerektiğini vurgulayan Doç. Dr. Keleş, doğuştan gelen şaşılık vakalarında tedavinin 7 yaşından önce tamamlanmasını önerdi. Dr. Keleş, herhangi bir yakınması olsun veya olmasın her çocuğun ilkokul çağından önce en az bir kez uzman bir hekim tarafından muayene edilmesi gerektiğine dikkat çekti. iha

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu