GündemDünyadan HaberlerEğitimİlçe Haberleri

Görsel Sanatlar Alanındaki İlk Online Bienal Açıldı

Görsel Sanatlar Alanındaki İlk Online Bienal

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde bulunan Onyedi Eylül Üniversitesi’nde Türkiye’nin görsel sanatlar alanında yapılmış ilk online bienal.

Türkiye’de bir üniversitenin düzenlemiş olduğu ilk online bienal ve ayrıca Balıkesir’in ilk bienali olma özelliklerini taşıyan “1. Uluslararası Görsel Sanatlar Bienali” dünyanın dört bir yanından bilim insanları ve sanatseverler tarafından yoğun ilgi gördü. Bienale 52 ülkeden 944 sanatçı bin 110 eserle katılım gösterirken bu açıdan Türkiye’de ayrıca en çok eser gönderilen bienal olma alanında da bir rekora imza attılar.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesinden Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Yılmaz ve Dr. Öğr. Üyesi Ersan Sarıkahya küratörlüğündeki Bienal için Türkiye ve ayrıca Avrupa’dan çok seçkin isimlerin yer aldığı uluslararası üne sahip 9 kişilik jüri tarafından, gönderilen eserler titizlikle incelendiler. 36 ülkeden 214 eser “1. Uluslararası Görsel Sanatlar Bienali’nde sergilenmeye değer bulundular. Seçilen 214 eser, sanal gerçekliğe uygun 360 derecelik bir bienal ortamı oluşturularak Zeytinburnu Belediyesine ait tarihi bir bina olan Kazlıçeşme Sanat Galerisi’nde 3-17 Mayıs 2021 tarihleri arasında ayrıca 15 gün boyunca sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu