Balıkesir Pazarında Üretici Ne Diyor?
Balıkesir semt pazarında tezgâh açan üreticilerden bazıları artan maliyetlerden şikâyet ederken, bazı esnaflar ise satışlardan memnun olduklarını söyledi. Üreticiler, hem fiyatları hem de alım gücünü değerlendirdi.
“Kendi Ürünümü Satıyorum”
Balıkesir semt pazarında tezgâh açan Adile Çete, Sındırgılı olduğunu belirterek kendi üretimini sattığını söyledi. Çete, “Sındırgılıyım. Balıkesir, Sındırgı. Kendi ürünümü satıyorum. İşte çok da bir mal kalmadı artık elimde. Yeşilliklerim vardı, lahana, pırasa, onlar kalmadı. Az şöyle işte zeytinyağı kendimin, zeytin, ballar, cevizler kendimin” dedi.
Yaz aylarında köyde organik üretim yaptığını ifade eden Çete, “Yazın çalışmaya gidiyorum, organik yapıyorum köyde. Eylül ayında geliyorum, kışın bunları satıyorum. Şimdi Ramazan Bayramı’ndan sonra yine giderim” sözleriyle üretim takvimini anlattı.
“Masrafımızı Alamıyoruz”
Pazarda tezgâh açan bir diğer isim Sevinç Kaygan ise artan maliyetlerden şikâyet etti. “Masrafımızı alamıyoruz” diyen Kaygan, ürün kalitesinin bu yıl beklenen seviyede olmadığını belirtti.
“Geçen sene çok güzeldi. Ya Allah’ım bu sene bozuk. İşçiye her şeye zam var. Bizimkiler zam yok kızım” ifadelerini kullanan Kaygan, vatandaşın alım gücünün düştüğünü savundu.
“50 gram alıyor kızım. Alamıyor ki vatandaş. Maaşı yetiremiyor. Maaşlar yetmiyor” diyerek özellikle küçük miktarlarda alışveriş yapıldığını dile getirdi.
“Alım Gücü İyi, Herkes Alıyor”
Pazarcı İdris Aslan ise satışlardan memnun olduğunu belirtti. Ürünlerin Balıkesir’in Dedeburnu ve Ovaköy gibi köylerinden geldiğini ifade eden Aslan, “Ispanak Dedeburnu köyünden. Ondan sonra kereviz Ovaköylerden alıyoruz. Marulları Ovaköylerden alıyoruz ve satıyoruz” dedi.
Fiyatların ürünün büyüklüğüne göre değiştiğini belirten Aslan, “Marulu 30 liraya veriyoruz. 35 liraya veriyoruz. Büyüklük ve küçüklüğüne göre değişiyor” diye konuştu.
Alım gücüne ilişkin değerlendirmesinde ise “Alım gücü vallahi iyi maşallah ya. Herkes alıyor. İtiraz yok” ifadelerini kullandı.
Doğal Üretim Vurgusu
Aslan, ürünleri yakın köylerdeki üreticilerden temin ettiklerini belirterek doğal üretime dikkat ettiklerini söyledi. “Yetiştirirken neye dikkat ediyoruz? Doğal olmasına dikkat ediyoruz” diyen Aslan, ürünlerin üretici ile pazar arasında doğrudan satış zinciriyle tüketiciye ulaştığını ifade etti.
Balıkesir semt pazarında üreticilerin görüşleri, artan maliyetler ve alım gücü konusunda farklı değerlendirmeleri ortaya koyarken, tezgâhlarda yerel ve doğal ürünlerin öne çıktığı gözlendi.
12 Çorap 100 TL! Adres Balıkesir'de Semt PazarıGündem
Bit Pazarı 2026’ya Hareketli GirdiGündem
“Semt Pazarında Limon Altın Oldu” Dedi, KonuştuGündem
Balıkesir’de Açık Hava Pazarı Esnafı Zor Günler Yaşıyor: “Yağmur Yağdı mı İş Bitiyor”Özel Haberler
Balıkesir’de Pazar Sabahı BaşladıGündem