GündemDünyadan HaberlerTürkiye Gündemi

Göstergebilim Çalıştayı Balıkesir’de Yapılacak

Göstergebilim Çalıştayı Balıkesir’de Yapılacak

 

Balıkesir, 16-18 Haziran günleri arasında göstergebilim ve metin analizleri alanında dünyanın önde gelen bilim insanlarını ağırlayacak.

 

Avlu Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan “Uluslararası Balıkesir Göstergebilim Çalıştayı: Geleceğe Göstergebilimle Bakmak” başlığı altında yapılacak ve farklı alanların göstergebilim ile ilişkileri ele alınacak.

AVLU’DA YAPILACAK

Balıkesir, 16-18 Haziran günleri arasında ‘Uluslararası Balıkesir Göstergebilim Çalıştayı’na ev sahipliği yapacak. Çalıştay; Büyükşehir Belediyesi, Anadolu Semiyotik Araştırmaları Derneği, Türkiye Göstergebilim Çevresi Uluslararası Semiyotik Araştırmaları Derneği, Seul’de kurulu Asya Semiyotik Araştırmaları Derneği, Balıkesir Gülser-Mehmet Bolluk Anadolu Lisesi ortaklığında Balıkesir Üniversitesi iş birliğinde Avlu Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

GÖSTERGEBİLİM ARAŞTIRMA VE İNCELEME METODU

İşaretlerin üretilmesi ve yorumlanmasında veya anlamlandırma ile tefsir süreçlerinde yer alan tüm etkenlerin sistematik bir şekilde incelenmesine dayalı bir bilim olan Göstergebilim, yeni bir bilim dalı olarak karşımıza çıkıyor. Bu bilimin yöntem, terminoloji ve verileri; edebiyat araştırmaları, kültür araştırmaları, iletişim, radyo-televizyon, mimari, etnoloji, pazarlama, etnografya, folklor, arkeoloji, antropoloji, grafik tasarım, güzel sanatların her kolu, felsefe, ilahiyat, dilbilim, filoloji, hatta matematik vb. pek çok alanda bir araştırma ve inceleme metodu olarak kullanılıyor.

TÜRKÇE, İNGİLİZCE, FRANSIZCA SUNUM GERÇEKLEŞECEK

“Uluslararası Balıkesir Göstergebilim Çalıştayı: Geleceğe Göstergebilimle Bakmak” başlığı altında yapılacak. Çalıştayda, farklı alanların göstergebilim ile ilişkileri ele alınacak. Göstergebilim alanında dünyada yapılan araştırmaları ortaya koymak, bu alanda çalışan bilim insanlarını bir araya getirmek, bilgi alışverişinde bulunmak, göstergelerin gelecekteki rolünü tartışmak, iş birlikleri geliştirmek gibi hedeflerle düzenlenen Çalıştaya, göstergebilim ve metin analizleri alanında dünyanın önde gelen bilim adamları katılacak.Haber: Serap Acar

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu