GündemEkonomiÖzel Haberler

GÖZLER YAPILACAK AÇIKLAMADA

Asgari ücret görüşmeleri başladı. Vatandaşların gözü kulağı gelecek haberde. Asgari ücretin en az 3 bin lira olması gerektiğini söyleyen bazı vatandaşlar, “Giderler çok ama asgari ücret yetmiyor” dediler. Balıkesirliler, asgari ücret beklentilerini MERHABA okurlarıyla paylaştılar.

Asgari ücretli vatandaşlar, hükümetten gelecek olan asgari ücret miktarını heyecanla bekliyorlar. Enflasyonun yükselmesi nedeniyle alım gücünün düştüğünü belirten Balıkesirli vatandaşların asgari ücret beklentileri neler? Bir ailenin geçinebilmesi için maaşlarda nasıl bir iyileştirilme yapılmalı? Tüm detaylar haberimizde…

Dsc0128

Halil Uyumaz: Asgari ücretin 3 bin liradan az olmaması lazım. Çünkü geçim yok. Bir kilo peynir 40 lira. Yumurtanın kolisi 15 lira. Enflasyon sürekli yükseliyor. Elektrik faturası 108 lira geliyor. Millet nasıl geçinecek? Ben öğrenci okutuyorum. Bu şartlarda çok zor. Evimde suyumuz kesik. Zor şartlarda yaşıyoruz. Kira, faturalar ödendikten sonra bize bir şey kalmıyor. Tek maaş ile ev geçimi çok zor. Asgari ücretin mutlaka artması lazım.

Dsc0130 1

Zafer Satı: Asgari ücretin artması lazım. Biz balıkçılık yapıyoruz. Ek işler yaparak ancak toparlayabiliyoruz. Asgari ücret ile geçinilmiyor. 2020 lirayla nasıl geçinilir ki? Çocuğun okulu, taksiti, faturalar ile pek çok masraf var. Bence en az 2,500 lira asgari ücret olsa idare eder. O bile az ama olmamasından iyidir.

Dsc0133

Barış Ildır: Asgari ücreti 3 bin, 3 bin 500 lira olsa iyi olur. Her şeye zam geliyor ama asgari ücret olduğu yerde duruyor. İnsanlar geçinemiyor. En azından bu kadar olursa standart bir şekilde yaşanabilir.  Biz pazara gidince para bitiyor. Ben köyde oturuyorum. Hayvancılık ile uğraşıyorum. Ama hayvancılık artık para etmiyor. Yem pahalı. Maliyetler pahalı. Vatandaş zor durumda.

Dsc0135

Abidin Uçar: Asgari ücret 3 bin liradan aşağı olursa garibanları kurtarmaz. Masraf ağır. Kiralar ağır. Üstelik çocuklarım da var. Hepsini okuttum. Kimi okudu. Kimi okumadı. Bu pahalılıkta insanlar zor yaşıyorlar. Herşey pahalı. Bir ekmek 1,5 lira. Bir süt 3 lira. Nasıl geçineceğiz?

Dsc0137

Emre Atak: Asgari ücret 3 bin liranın altında olmamalı. Hayat şartları çok zor. İnsanlarda geçim sıkıntısı var. Ürünlerin fiyatları çok yüksek. Marketten alışveriş yapılamıyor.  En temel gıda maddeleri çok pahalı. Ev kiraları, faturalar çok yüksek. Ama alınan maaş yetmiyor.

Dsc0140

Nadir Doğan: Asgari ücretin yükselmesi lazım. 3 Bin liranın altında asgari ücret olmamalı. Çünkü geçim daha kolay olur. Şimdi ay sonu çıkmıyor. Gelirimiz ile giderimiz birbirini tutmuyor. En az harcamayı da yapsak asgari ücret ile geçinemiyoruz.

Dsc0143

Halim Kocabaş: Asgari ücretler artmalı. En az 2 bin 750 lira belirlenmeli. Çünkü mevcut asgari ücret ile geçim derdi çok zor. Şartlar ağırlaştı. Ev kiraları yükseldi. Çocukların okul, yol masrafları arttı. Bunları dengelemek için asgari ücretin de artması lazım.

Dsc0146 1

Rıdvan Avcu: Asgari ücret 4 bin lira olmalı. Elektrik, su, doğalgaz maliyetleri belli. Bunları karşılayabilmek için asgari ücretin de yüksek olması lazım. Bu ücretlerle ev geçimi çok zor.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu