Gündem

Balıkesir’de 8 yıl önce kurulmuştu: Şimdi Bakın Neye Öncülük Ediyor!

Balıkesir’de 8 yıl önce kurulmuştu: Şimdi Bakın Neye Öncülük Ediyor! Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde 8 yıldır faaliyet gösteren merkez vatandaşın ilgi odağı haline geldi. Şimdi o merkez bakın neye öncülük ediyor…

 

Balıkesir’de 8 yıl önce kurulmuştu: Şimdi Bakın Neye Öncülük Ediyor!

Bacem 2

Çiftçilere destek veriyor mu?

Burhaniye ilçesindeki Balıkesir Çiftçi Eğitim Merkezi 8 senedir hizmet veriyor. Her yıl 1000 kişiye kurs verilen eğitim, tıbbi aromatik bitki üretiminin yanında laboratuvarlar ve ürünlerini satın alma garantisiyle çiftçilere destek sağlıyor.

 

2 2

Amaç ne?

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığınca 2015’te Börezli Mahallesi’nde 114 dönüm alanda kurulan BAÇEM, kırsal alanda ekonomik hareketliliğin sağlanabilmesi, mevcut ve alternatif tarım ürünlerinin tespiti, yaygınlaştırılması ve değerlendirilmesi ile çiftçilerin daha bilinçli tarımsal üretim yapabilmeleri amacıyla hizmet veriyor.

 

Balikesir Zeytin Bahcesi

Bakın Kurslar Hangi Alanlarda!

  • Ölmez çiçek
  • tıbbi papatya
  • civanperçemi

meryemanadikeni, oğul otu, ıtır, lavanta, çayağacı, züfa otu, ekinezya, sarıkantaron, kudret narı, defne, aynısefa, kara mürver, hayıt, vetiver, Hint yağı, biberiye ve misk ada çayı gibi tıbbi aromatik bitkilerin üretildiği BAÇEM’de, bu bitkilerin yanı sıra zeytin yetiştiriciliği, bahçıvanlık gibi birçok alanda konularda çiftçilere kurs veriliyor.

 

Balıkesir'De 8 Yıl Önce Kurulmuştu: Şimdi Bakın Neye Öncülük Ediyor!
Balıkesir’De 8 Yıl Önce Kurulmuştu: Şimdi Bakın Neye Öncülük Ediyor!

Her Yıl Tam 5 Ton ürün…

Her yıl 1000 kişinin kurslara katıldığı tesiste yapılan anlaşmayla, çiftçilere kendi bahçelerinde ürettikleri ürünler için satın alma garantisiyle destek sağlanıyor. Aa’nın haberine göre bu kapsamda her yıl çiftçiden 5 ton ürün alınıyor.

 

Balikesir Cicek

Üretici Balıkesir’de Çay, Yağ Sabun Alıyor

BAÇEM’de hem tesiste üretilen hem de çiftçilerden alınan tıbbi aromatik bitkiler, uzman ekip tarafından laboratuvarlarda krem, çay, yağ ve sabuna dönüştürülerek tüketiciyle buluşturuluyor.

 

Merhaba artık X’te🤳

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu