Balıkesir Merhaba Blog YazılarıBakımGündem

Gül Yaprağının Mucizevi Etkisi

Gül yaprağının bilmeniz gereken faydaları ile karşınızdayız. İşte gül yaprağının mucizevi etkisi yaratan faydaları sizlerle

 

Gül Yaprağının Mucizevi Etkisi

Dermatolog Kunal Malik, MD ve Wendy Long Mitchell tavsiyeleri sizin için derledik. Bu tavsiyelerle cildinizde gül yaprağı yağı kullanma hakkında bilmeniz gerekenler burada. İşte Gül Yaprağının Mucizevi Etkisi

Gül Yaprağı Yağının Faydaları
  • Cildi nemlendirir

Mitchell, gül yaprağı yağının nemlendirici ve nemlendirici özelliklerinin onu kuru veya hassas cilde sahip kişiler için harika bir cilt bakım ürünü haline getirdiğini söylüyor. Ayrıca “Yağ, nemi hapsetmeye ve cildin bariyer işlevini iyileştirmeye yardımcı olur , bu da su kaybını önlemeye ve cildi nemli ve esnek tutmaya yardımcı olur” diyor.

  • Yağ üretimini düzenlemeye yardımcı olur

Malik, gül yaprağı yağının doğal büzücü özelliklere sahip olduğunu söylüyor. Aynı zamanda bu, sebum üretimini düzenlemeye yardımcı olduğu için yağlı cilde sahip kişiler için yararlıdır.

  • Potansiyel anti-inflamatuar özellikler

“Gül yaprağı yağı, anti-inflamatuar özellikleriyle bilinir. Bu da onu ciltteki kızarıklığı ve iltihabı azaltmada etkili kılar” diyor Mitchell. Ayrıca “Bu, akneye eğilimli cilt veya rosacea olan insanlar için mükemmel bir seçimdir.”

  • C vitamini içerir

Gül yaprağı yağı, kollajen üretimini uyarmaya yardımcı olan yüksek düzeyde C vitamini içerir. 2 “Kolajen, cilde elastikiyetini ve sıkılığını veren bir proteindir” diye açıklıyor Mitchell. “Düzenli olarak gül yaprağı yağı kullanmak, cildin dokusunu iyileştirmeye ve ince çizgilerin ve kırışıklıkların görünümünü azaltmaya yardımcı olabilir.”

  • Sakinleştirici

Bazıları gül yaprağı yağının kokusunu sakinleştirici bulmaktadır. Ayrıca Mitchell, bunun stresi azaltmaya ve gevşemeyi teşvik etmeye yardımcı olabileceğini söylüyor.

Ek olarak, gül yaprağı yağı antibakteriyel özelliklere sahiptir.

Gül Yaprağı Yağı Nasıl Uygulanmalıdır?
  1. Yüzünüzü temizleyin ve kurulayın.
  2. Birkaç damla gül yaprağı yağı uygulayın ve dairesel hareketlerle cildinize masaj yapın.
  3. Nemlendirici, makyaj ve SPF gibi diğer ürünleri uygulamadan önce yağın cildiniz tarafından birkaç dakika emilmesini bekleyin.

Gül yaprağı yağı kullanırken, Mitchell sert veya aşındırıcı eksfoliantlardan kaçınılmasını önerir; Cildin doğal yağlarını soyabilirler.

 

 

Daha fazlası için tıklayınız.

 

 

Bu haber www.gazetemerhaba.com'a aittir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu