GündemSiyasetTürkiye Gündemi

Gül’den son dakika af açıklaması

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül af ile ilgili yaptığı açıklamada “Bu konuyla ilgili Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önceki gün açıklama yaptı. Dolayısıyla o konuda tutum belli.” dedi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, MHP’nin af talebine ilişkin, “Bu konuyla ilgili Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önceki gün açıklama yaptı. Çeşitli kaynaklardan edinilen bilgiye göre Dolayısıyla o konuda tutum belli. Cezaevleriyle ilgili olarak doluluk oranı, yeni yapılacak cezaevleri hususunda çalışmalarımız devam ediyor. Cumhurbaşkanımızın söyledikleri belli, onun üzerine söyleyecek bir şeyimiz yok” dedi.Adalet Bakanı Abdulhamit Gül: Rahip Brunson davasının savcısının görev yerinin değişmesine ilişkin haberlere yönelik, “Brunson davasının savcısı değil iddianameyi hazırlayan savcının görev yeri değişti. Bu rutin bir iş bölümüdür. Bunlar ihtiyaç halinde yapılan şeyler. İzmir Başsavcılığının yapmış olduğu tasarruftur. Yargı kişilerle değil, sistem üzerinden yürür” dedi.

15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ DAVALARI

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, FETÖ’nün darbe girişimine ilişkin açılan davalara yönelik, “15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili açılan 289 dava var, 203’ü sonuçlandı. 86 dosya devam ediyor. Belki Akıncı Üssü davası ve bazı sanık sayısı fazla olan davalar sarkabilir. Onun haricinde tüm darbe yargılamalarının bu yıl sonuna kadar biteceğini ümit ediyoruz” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu