Gündem

Gümüş ‘’Eczacılık Fakültelerinde Başarı Sıralaması 50 Bin İle Sınırlı Olmalı’’

Gümüş ‘’Eczacılık Fakültelerinde Başarı Sıralaması 50 Bin İle Sınırlı Olmalı’’

 

Balıkesir Eczacı Odası Başkanı Göksel Gümüş eczacılık fakülteleriyle ilgili açıklama yaptı. Balıkesir Eczacı Odası Başkanı Göksel Gümüş 1997 yılına kadar 7 adet eczacılık fakültesi bulunurken, 2001-2021 yılları arasında bu sayı 6 kat artmış, bugün itibariyle eczacılık fakültesi sayısı 60’a dayandığını söyledi.

 

‘’47 ECZACILIK FAKÜLTESİNDEN SADECE 14’Ü AKREDİTE EĞİTİMİ VEREBİLİYOR’’

Balıkesir Eczacı Odası Başkanı Göksel Gümüş; ‘’  Eğitim veren 47 eczacılık fakültesinden sadece 14’ü akredite eczacılık eğitimi verebilecek kapasiteye sahiptir. Uluslararası standartlarda kaliteli eczacılık eğitiminin sağlanması ve toplum sağlığının etkin şekilde korunması ve geliştirilmesi adına bu kontrolsüz gidişata dur denilmelidir’ ’dedi.

‘’KADRODAN YOKSUN FAKÜLTELER YERİNE AR GE İLAÇ FİRMALARI KURULSUN’’

Gümüş açıklamasında ; ‘’Alt yapıdan ve akademik kadrodan yoksun eczacılık fakültelerinin yerlerine ilaç Ar-Ge merkezi kurulmasını, mevcut eczacılık fakültelerinin kontenjanlarının kademeli olarak düşürülmesini ve eczacılık fakültelerine giriş için başarı sıralamasının 50 bin ile sınırlı tutulmasını talep ediyoruz’ ’dedi. Haber: Nursima Akyürek

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu