GündemSiyasetTürkiye Gündemi

“Gün Bir Olma Birlik Olma Günüdür”

“Gün Bir Olma Birlik Olma Günüdür”

Ak Parti Balıkesir İl Başkanı Ekrem Başaran, Muharrem ayının 10. Günü olan Aşûre günün önemine dair açıklamada bulundu. Başaran, Muharrem ayının ve Aşûra günün Ümmet-i Muhammed için önemli bir ay ve gün olduğunu söyledi.

“KERBELA ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE VE DUA İLE YÂD EDİYORUZ”

Muharrem ayının bereket ayı olmasının yanı sıra aynı zamanda bir matem ve hüzün ayı olduğunu ifade eden Ak Parti Balıkesir İl Başkanı Ekrem Başaran, “Muharrem ayı her zaman bereketle anılsa da o gün gerçekleşen Kerbela Olayı, Ümmet-i Muhammediye’yi yasa boğmuştur. Hz. Peygamber’in biricik torunu Hz. Hüseyin (r.a) ve kendisiyle beraber Ehl-i Beyt’ten 72 kişinin Kufe şehri yakınlarında, günlerce susuz bırakıldıktan sonra, acı bir şekilde şehit edilmesi (10 Muharrem H.61/M. 1 Ekim 680.) muharrem ayının hüzünlü yanıdır. Bugün bu yaşanan elim hadise bütün Müslümanların ortak hüzün günüdür. Kerbela şehitlerimizi, bugün Aşûra Günü’nde rahmetle ve ayrıca dua ile yâd ediyoruz.

“KERBELA’DAN ALMAMIZ GEREKEN NİCE DERSLER VAR”

Muharrem ayının 10’uncu günü vesilesiyle birçok tarihi olayın hatırlandığını ifade eden Ak Parti İl Başkan Ekrem Başaran, “Kerbela olayı Muharrem ayını bir mateme ve hüzün mevsimine dönüştürdü. Kerbela’dan almamız gereken nice mesajlar ve dersler vardır. Bunların en büyüğü, birlik, beraberlik ve kardeşliği muhafaza etmek, fitneye, ihanete, tefrikaya karşı uyanık olmanın hayati bir gereklilik olduğu gerçeğidir. Zulüm ve haksızlığın hayatı kuşattığı bir cahiliye döneminde Resul-i Ekrem Efendimiz ve ona tabi olanlar İslam’ın evrensel değerlerini yaşama ve yaşatma adına ayrıca bir varoluş mücadelesi vermişlerdir. Hicret ile cahiliye karanlığından uzaklaşarak aydınlık bir çağın temellerini atmışlardır. Kuşkusuz hicreti bu açıdan okumak, bugün dünyamızı kuşatan her türlü kötülük, afet ve musibetle mücadele konusunda bizlere cesaret, feraset, basiret sağlayacaktır. Yaşadığımız zorlukların üstesinden gelebilmek, inanç, azim ve kararlılığımızı pekiştirecek, ayrıca sorunlarımızın çözümü noktasında önemli ufuklar açacaktır” dedi.

“MÜSLÜMANLARIN BİRLİĞİ VE DİRLİĞİ İÇİN ÇALIŞMALIYIZ”

Kerbela’nın bütün ümmetin her ferdinin kalbini birleştirerek tek bir kalbe ve tek bir vicdana dönüştürmesi gerektiğini söyleyen Başaran, “Bizlere düşen Müslümanların birliği ve dirliği için çalışmaktır. Ramazan’ı Şerif’ten sonra bizleri Muharrem’e eriştiren Rabbimize şükürler olsun. Can-ı gönülden dilerim ki; mübarek Muharrem ayında, tutulan oruçları Rabbim, katında kabul eylesin.” dedi.

“BUGÜN, MEVLİD-İ ŞERİF, DUA VE AŞÛRE HAYRIMIZA TÜM HALKIMIZ DAVETLİDİR”

Bu cennet vatan da birlik ve beraberlik içinde yaşamanın önemine değinen Ak Parti İl Başkanı Ekrem Başaran, “ Kaderimizin, kıblemizin,  hüznümüzün ve ayrıca duamızın bir. Rabbim milletimizi, devletimizi, kardeşliğimizi daim niyazlarımızı ve niyetlerimizi de kabul etsin inşallah. Bu vesileyle Hz. Hüseyin Efendimiz ile ayrıca beraberinde hakk için, adalet için can veren bütün şühedayı,  rahmet ve minnetle yâd ediyorum. Bugün Zağnos Paşa Camii’nde halkımızla birlikte olacağımız, Kerbela Şehitlerimiz, Ülkemizde yaşanan Yangın ve Sel felaketlerinde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımız için Cuma Namazı öncesi okutacağımız Mevlid-i Şerif, Dua ve namaz sonrası Aşûre hayrımıza davetlisiniz. Aşûre Hayrımız ve ayrıca Aşure Günümüz şimdiden hayırlı olsun. Hepinizi, bir kez daha sevgi ve saygılarımla selamlıyorum” dedi.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu