Gündem

GÜNDEM BASKİ

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi dün 7 maddeli gündemle toplandı. Mecliste AK Parti, CHP ve MHP grubu etkindi. BASKİ ve bütçeye dair görüşler dile getirildi. CHP Grubu adına Serkan Sarı ‘’borç yükü artıyor’’ dedi. AK Parti grubu adına İsmail Cankul ve MHP’li Osman Kılıç ‘BASKİ’ de sorun yok, bütçede sıkıntı yok. Var olan borç ise ilçe belediyelerinin. O da ödenemeyecek boyutta değil’ şeklinde yanıt verdi.

MECLİSİN BASKİ GÜNDEMİ

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi dün 7 maddeli gündemle toplandı.2017 yılının faaliyet raporunun görüşüldüğü toplantıda 2017 yılı bilanço ve kesin hesabının görüşülmesi, BASKİ yönetmeliği,12 adet sulama tesisi, işletme, bakım ve yönetim sorumluluğunun DSİ’ den BASKİ’ye devredilmesi kararlaştırıldı. Tarımsal sulama suyu hizmet bedelleri konusunun da görüşüldüğü mecliste BASKİ toplam 2421 adet demirbaşla ilgili kamu yararına tahsisli karar alınması oylandı.

SARI ‘BORÇ YÜKÜ ARTIYOR’

Şehrin coğrafi konumu nedeni ile beklentilerinin de çok olduğunu belirten CHP Grup Başkanı Serkan Sarı’ 594 milyon borç yükü var. Gelir ve giderlere bakıldığında borç yükü artarak deva ediyor. Bütçe dengesinin göz önünde bulundurulması temennimizdir’ dedi.

BASKİ MÜDÜRÜ ÖZEN ‘ÇALIŞTIK ÇALIŞIYORUZ’

BASKİ Genel Müdürü Talat Özen , ‘içme ve kullanma suyunun sağlıklı ve kesintisiz sağlanması adına yoğun çalışıyoruz. Balıkesir’in su teminini sürdürebilir kılmak için çalışıyoruz. Tesislerimizi de teknolojik anlamda ilerleme sağlanmaktadır. 20 ilçesi olan Balıkesir büyük bir yüzölçümüne sahip.2017 yılında 447 kilometre içme suyu hattı 197 kilometre kanalizasyon hattı döşenmiştir. Kırsal kesimlerle ilgili olarak 11 bin 169 metre içme suyu sondajı yapılmış kaynaklarımızdan abonelere 66 milyon metreküp içme suyu temin edilmiştir. Kesintisiz, temiz ve sağlıklı su ve atık suların bertarafı ile ilgilide çalışmalar sürdürülmektedir’ dedi.

CANKUL ‘BASKİ SORUN ÇÖZÜYOR’

AK Parti grubu adına söz alan İsmail Cankul ise BASKİ’nin çalışmalarının taraf gözetmeksizin heryere ulaştığını söyledi. Kepsut’a giden hizmet Ayvalık’a da gidiyor. İçme suyu sorununu BASKİ çözdü’ dedi. Balıkesir’in sorunları fazla diyen Cankul büyükşehir yasası ile ilgili içme suyu, altyapı sorunları vardı BASKİ üstün bir gayret göstererek bu sorunları gayretle çözdü.’ ifadelerine yer verdi. Borç konusunu gündeme getiren CHP gurubuna da yanıt veren Cankul BASKİ kendi yağı ile kavrulmaya çalışıyor. Bu borç ilçe belediyelerinden devralınan borçlar. Sorunları hızlı çözmek istiyoruz. Bir sıkıntı olduğunu düşünmüyoruz. Bu borçlarda rahatlıkla kapatılabilecek boyutta.’ dedi.

KILIÇ ‘SIKINTI YOK BİZ MEMNUNUZ’

Balya Belediye Başkanı Osman Kılıç Balya’da BASKİ çalışmalarına değindi ve baski’den memnuniyet duyduklarını ifade etti.Balya adına ve şahsım adına BASKİ’ye teşekkür ederim’dedi. Fatma Kara’nın haberi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu