15 İlde 26 Gazete ve Haber Sitesine Resmi İlan Kesme Cezası
Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu'nun 23 Eylül 2025 tarihinde gerçekleştirdiği 2025 Yılı 21. toplantısında, 15 ilde toplam 26 gazete ve internet haber sitesine resmi ilan kesme cezası verildi. Balıkesir'de 5 gazete, çeşitli şartları ihlal ettikleri gerekçesiyle 3'er gün resmi ilan yayınlama hakkından men edildi.

Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu'nun 23 Eylül 2025 tarihinde gerçekleştirdiği 2025 Yılı 21. toplantısında, 15 ilde toplam 26 gazete ve internet haber sitesine resmi ilan kesme cezası verildi. Balıkesir'de 5 gazete, çeşitli şartları ihlal ettikleri gerekçesiyle 3'er gün resmi ilan yayınlama hakkından men edildi.
BALIKESİR'DE 5 GAZETE 3'ER GÜN CEZA ALDI
Balıkesir'de yayımlanan 5 gazete, "Dağıtım Esasları, Asgari Fiili Satış ile Kontrol ve Denetlemelerde Açıklık" şartlarını ihlal ettikleri gerekçesiyle 3'er gün süreyle resmi ilan kesme müeyyidesi aldı. Bu ceza, 195 sayılı Kanunun 49'uncu maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi uyarınca uygulandı.
15 İLDE TOPLAM 26 YAYIN ORGANI CEZALANDIRILDI
Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu toplantısında verilen kararlara göre, Bursa'da 2, Rize'de 1, Kütahya'da 2, Muğla'da 1, Adana'da 1, Çanakkale'de 2, Kocaeli'de 1, Niğde'de 1, Tekirdağ'da 1, Artvin'de 1, Sivas'ta 1, İstanbul'da 2, Konya'da 4, Düzce'de 1 yayın organı da çeşitli ihlaller nedeniyle ceza aldı.
BURSA VE RİZE'DE İNTERNET SİTELERİ CEZA ALDI
Bursa ve Rize'deki 1'er internet haber sitesi ile Kütahya'da yayımlanan 1 gazete, resmi ilanı yayımlamamaları sebebiyle 3'er gün ceza aldı. Muğla'da yayımlanan 1 gazete ise kurum aracılığı olmaksızın resmi reklam yayımlaması nedeniyle 3 gün cezalandırıldı.
5 İLDE SAYFA DÜZENİ İHLALİ
Adana, Çanakkale, Kocaeli, Niğde ve Tekirdağ'da yayımlanan 1'er gazete, "Sayfa Düzeni" şartını ihlal ettikleri için 1'er gün ceza aldı. Artvin ve Sivas'ta yayımlanan 1'er gazete ise "Teslim Yükümlülüğü" şartını ihlal ettikleri için 3'er gün cezalandırıldı.
İstanbul'da yayımlanan 1 gazete, "Kadro, İçerik, Mahreç Kullanımı ve İşyeri Zorunluluğu" şartlarını ihlal ettiği için 3 gün ceza aldı. Konya'da ise 3 internet haber sitesi ve 1 gazete çeşitli şart ihlalleri nedeniyle 3'er gün cezalandırıldı.
25 BASIN MENSUBUNA 300 BİN LİRA YARDIM
Toplantıda ayrıca basın mensuplarına yönelik yardım kararları da alındı. Resmi ilan yayımlama hakkını haiz süreli yayınlarda çalışan 25 kişinin borç talebi kabul edilerek, her birine 12 bin Türk Lirası olmak üzere toplam 300 bin Türk Lirası faizsiz borç para yardımı yapılmasına karar verildi.
Basın İlan Kurumu'nun basını destekleme faaliyetleri kapsamında verilen bu yardımlar, 195 sayılı Kanun ve ilgili yönetmelik hükümleri uyarınca 12 ay geri ödemeli olarak verildi.