3 Mart 2026 BASKİ Su Kesintisi Duyurusu
Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ), 3 Mart 2026 Salı günü için planlı su kesintisi duyurusu yaptı. Bandırma Paşabayır Mahallesi ve Bigadiç Emek Mahallesi’nde ana şebeke arızası nedeniyle belirli saatlerde su verilemeyecek.
Bandırma’da 2,5 Saatlik Kesinti
BASKİ tarafından yapılan açıklamaya göre, Bandırma ilçesine bağlı Paşabayır Mahallesi’nde ana şebeke arızası nedeniyle su kesintisi uygulanacak.
Kesinti programına göre sular:
Başlangıç: 3 Mart 2026 – 09.30
Bitiş: 3 Mart 2026 – 12.00
Yaklaşık 2 saat 30 dakika sürecek kesinti boyunca mahallede su temini sağlanamayacak. Yetkililer, vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için gerekli tedbirleri almaları gerektiğini bildirdi.
Bigadiç’te Sabah Saatlerinde Su Verilemeyecek
Bir diğer kesinti ise Bigadiç ilçesinde yaşanacak. Emek Mahallesi’nde meydana gelen ana şebeke arızası nedeniyle sabah saatlerinde su kesintisi uygulanacak.
Kesinti saatleri ise şöyle:
Başlangıç: 3 Mart 2026 – 08.30
Bitiş: 3 Mart 2026 – 11.00
Yaklaşık 2 saat 30 dakika sürecek çalışma kapsamında ekiplerin arızayı gidererek hattı yeniden devreye alması planlanıyor.
Erdek’te 2,5 Saatlik Kesinti
Erdek Karşıyaka Mahallesi’nde, 3 Mart 2026 tarihinde 14.30 ile 17.00 saatleri arasında ana şebeke arızası nedeniyle su kesintisi uygulanacak.
Edremit’te İki Mahallede Arıza
Edremit’te ise iki ayrı noktada kesinti yaşanacak:
-
Akçay Mahallesi’nde, doğalgaz altyapı çalışması sırasında oluşan arıza nedeniyle 12.00 – 14.00 saatleri arasında,
-
Altınoluk Mahallesi’nde ise ana şebeke arızası nedeniyle 11.20 – 14.30 saatleri arasında su verilemeyecek.
Ayvalık’ta Geniş Çaplı Kesinti
Ana şebeke arızası nedeniyle Ayvalık’ta 10.30 ile 16.00 saatleri arasında geniş kapsamlı bir kesinti uygulanacak.
Kesintiden etkilenecek mahalleler şunlar:
Sahilkent, Hayrettinpaşa, Zekibey, Fethiye, Sefa Çamlık, Sakarya, Kazım Karabekir, Yeni Mahalle, Gazi Kemalpaşa, Ali Çetinkaya, 150 Evler, Hamdibey ve Fevzipaşa-Vehbibey mahalleleri.
Vatandaşlara Uyarı
BASKİ yetkilileri, çalışmaların planlanan saatler içerisinde tamamlanmasının hedeflendiğini ancak arızanın durumuna göre sürede değişiklik yaşanabileceğini belirtti. Su kesintisinden etkilenecek mahalle sakinlerinin su depolama ve tasarruf konusunda önlem almaları istendi.
Yetkililer, arızanın giderilmesinin ardından şebekeye suyun kademeli olarak verileceğini ve ilk aşamada basınç düşüklüğü yaşanabileceğini ifade etti.

Balıkesir’de 3 Mart 2026 Elektrik KesintileriGündem
KGM'den Sürücülere Uyarı: 11 Noktada Yol ÇalışmasıGündem