Ateş Savaşçıları 11 Yangını Kontrol Altına Aldı
Balıkesir'de etkisini artıran sıcak hava, kuvvetli rüzgar ve insan kaynaklı dikkatsizlikler nedeniyle ormanlık alanlar ve tarım arazileri tehlike atlattı.

Ateş Savaşçıları 11 Yangını Kontrol Altına Aldı
Balıkesir'de etkisini artıran sıcak hava, kuvvetli rüzgar ve insan kaynaklı dikkatsizlikler nedeniyle ormanlık alanlar ve tarım arazileri tehlike atlattı. Kent genelinde dün, toplam 11 farklı noktada orman ve arazi yangını meydana geldi.
Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, çıkan yangınlara hem karadan hem de havadan hızlı bir şekilde müdahale edildi. Yangınların, Bigadiç ilçesine bağlı Esenli, Susurluk'un Babaköy, Ömerköy ve Yenimahalle bölgeleri, Altıeylül ilçesindeki Pamukçu, Tayyipler ve Selimiye kırsalı, Gönen-Gökçesu, Sındırgı-Camicedit ile Havran’ın Eseler ve Taşarası mahallelerinde çıktığı belirtildi.
Orman ekipleri, yangınların büyümeden kontrol altına alındığını duyurdu. Açıklamada, “Bugün ilimizde farklı noktalarda meydana gelen 11 arazi ve orman yangınına hem yer ekiplerimiz hem de hava araçlarımızla hızlı ve etkin müdahale sağladık. Erken müdahale sayesinde yangınlar büyümeden söndürüldü” denildi.
Orman Bölge Müdürlüğü ayrıca, yangınlarla fedakarca mücadele eden personele teşekkür ederek, vatandaşların orman yangınları konusunda daha duyarlı olması gerektiğini vurguladı.