Milli Dalgıcın Eşine Bir Darbe de Yangından

2024 yılında evde nefes egzersizi yaptığı sırada fenalaşarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Serbest Dalış Milli Takım sporcusu Serkan Toprak’ın eşi Ayşegül Toprak, bu kez de yangın felaketiyle sarsıldı. Edremit’in Güre Cumhuriyet Mahallesi’nde yaşayan ve üç çocuğuyla birlikte hayat mücadelesi veren genç kadının evi, baca kaynaklı çıkan yangında kullanılamaz hale geldi.

Milli Dalgıcın Eşine Bir Darbe de Yangından
Milli Dalgıcın Eşine Bir Darbe de Yangından

Milli dalgıç Serkan Toprak, iki yıl önce Muğla’nın Menteşe ilçesinde babaannesinin evinde geçirdiği bayram tatili sırasında nefes egzersizi yaparken rahatsızlanmış, hastaneye kaldırılmasına rağmen tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı. Toprak, Muğla’da son yolculuğuna uğurlanmıştı.
Eşinin vefatının ardından üç çocuğuyla yalnız kalan Ayşegül Toprak, yaşamını Edremit Güre Cumhuriyet Mahallesi’ndeki evinde sürdürmeye başladı.

Evdeki Tüm Eşyalar Küle Döndü

Geçtiğimiz günlerde evde baca kaynaklı çıktığı belirtilen yangın kısa sürede büyüyerek evi sardı. Yangında can kaybı ya da yaralanma yaşanmazken, evdeki eşyalar tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi.

Milli Dalgıcın Eşine Bir Darbe de Yangından
Yaşadığı felaketi anlatan Ayşegül Toprak, “Yangın belimizi büktü. Evimizdeki her şey yanarak kül oldu. Şu anda sadece dul aylığı ile geçinmeye çalışıyorum. Üç çocuk okutuyorum; ikisi üniversitede, biri ilkokulda. Muhtarımız sağ olsun destek oluyor ama bu yeterli değil. Yetkililerden ve hayırseverlerden destek bekliyorum” dedi.

Milli Dalgıcın Eşine Bir Darbe de Yangındanİkisi Üniversitede, Diğeri İlkokulda Okuyor

2 kız, 1 erkek çocuk sahibi olan Toprak'in çocuklarından biri Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nde, diğeri ise Akdeniz Üniversitesi Spor Antrenörlüğü Bölümü’nde eğitim görüyor. Babaları gibi sporcu olmak isteyen kızları eğitim hayatlarını sürdürmeye çalışırken, ailenin en küçük ferdi olan 10 yaşındaki erkek çocuk ise ilkokulda öğrenimine devam ediyor.

https://gazetemerhaba.com/gundem/aysegul-toprakin-evi-yanginda-kule-dondu-milli-dalgicin-esine-felaket-ustune-felaket-110529Mahalle Muhtarı ve Komşular Destek Oluyor

Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Hanefi Çolak ve mahalle sakinleri, yangın sonrası aileye destek olmak için seferber oldu. Ancak evin yeniden yaşanabilir hale gelmesi ve çocukların eğitim hayatının sürdürülebilmesi için daha fazla desteğe ihtiyaç olduğu belirtiliyor.
Zor günler geçiren Ayşegül Toprak, hem eşinin acısıyla hem de yangının yarattığı yıkımla mücadele ederken, uzanacak yardım elini bekliyor.

Milli Dalgıcın Eşine Bir Darbe de YangındanKızılay’dan Tam Destek Sözü

Yangın haberinin duyulmasının ardından Türk Kızılay Edremit Şube Başkanı Himmet Bora da açıklamada bulundu. Bora, Kızılay olarak her zaman ihtiyaç sahiplerinin yanında olduklarını belirterek, “Ailemizin yaşadığı bu zor süreçte gerekli desteği en kısa sürede sağlayacağız. Kızılay olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi
yangın milli sporcu dalgıç serkan toprak