Balıkesir’de 5 düzensiz göçmen yakalandı
Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmalar kapsamında il merkezi ve Burhaniye ilçesinde toplam 5 düzensiz göçmen yakalanırken, kent genelinde son bir haftada göçmen kaçakçılığına yönelik herhangi bir olayın yaşanmadığı bildirildi.
Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığı ile Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğünce yürütülen çalışmalar kapsamında il merkezinde ve Burhaniye ilçesinde toplam 5 düzensiz göçmen yakalandı.
İl Merkezi ve Burhaniye’de Yakalandılar
Edinilen bilgiye göre, Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığı ile Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğünce göçmen kaçakçılığıyla mücadele kapsamında yapılan çalışmalarda, il merkezinde 4, Burhaniye ilçesinde ise 1 olmak üzere toplam 5 düzensiz göçmen yakalandı. Yakalanan düzensiz göçmenler, işlemlerinin ardından Bandırma Geri Gönderme Merkezi’ne (GÖKSEM) teslim edildi.
İşlemler Yasal Mevzuat Çerçevesinde Yapıldı
Emniyet birimleri tarafından yakalanan düzensiz göçmenlerin kimlik tespitleri ve gerekli idari işlemleri, yürürlükteki mevzuat kapsamında gerçekleştirildi. İşlemlerin tamamlanmasının ardından düzensiz göçmenler, sınır dışı işlemleri için ilgili kuruma sevk edildi.
Belirtilen Tarihler Arasında Olumsuz Bir Durum Bildirilmedi
Öte yandan 26 Ocak - 1 Şubat 2026 tarihleri arasında kent genelinde göçmen kaçakçılığına yönelik herhangi bir olayın meydana gelmediği bildirildi.
Denetimler Aralıksız Devam Ediyor
Yetkililer, Balıkesir genelinde göçmen kaçakçılığıyla mücadele kapsamında denetim ve çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü belirtirken, kamu düzeninin korunması ve düzensiz göçle etkin mücadele amacıyla sahadaki çalışmaların kararlılıkla devam edeceğini ifade etti.
Ayvalık Açıklarında Bota Binen Göçmenler Bakın Nasıl Yakalandı!Ayvalık
Kayıp Göçmenin Cansız Bedeni Ayvalık Kıyısında BulunduBalıkesir Son Dakika Haberleri
Balıkesir’de bir haftada 6 düzensiz göçmen yakalandıAsayiş