Balıkesir'de Yol Çilesi Sona Eriyor!
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 20 ilçede yürüttüğü asfalt ve kaplama çalışmalarıyla vatandaşların yıllardır süren yol sorununa neşter vurdu.

Balıkesir'de Yol Çilesi Sona Eriyor!
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, “Balıkesir’de ulaşılmayan tek bir nokta, yapılmayan tek bir yol kalmayacak” diyerek başlattığı çalışmaları sürdürüyor. Bu kapsamda Erdek, Gönen ve Manyas’ta sıcak asfalt serimi ve sathi kaplama yapıldı. Yıllardır beklenen hizmetin sonunda bölge halkı toz ve çamurdan kurtulmanın sevincini yaşıyor.
20 İlçede Yol Yenileme Çalışmaları
Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi, şehrin ana arterleri başta olmak üzere 20 ilçede asfalt ve sathi kaplama çalışmalarını sürdürüyor. Gönenli Mehmet Efendi Caddesi’nde 650 metre sıcak asfalt serimi gerçekleştirildi. Erdek’in Ocaklar Mahallesi’nde 4 kilometrelik sıcak asfalt, Düzler Mahallesi’nde 4,5 kilometrelik sathi kaplama yapıldı. Manyas’ın Kocagöl-Çepni-Gölyaka bağlantı yolunda ise 11 kilometrelik sathi kaplama tamamlandı.
“Yol Demek Medeniyet Demek”
Çalışmaları Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Güney Marmara Koordinatörü Murat Karakoyun ile birlikte yerinde inceleyen Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, “30 yıldır dökülmeyen asfaltlar Ahmet Başkan’ımız sayesinde dökülüyor. Yol demek medeniyet demek. Bu tür çalışmalarımız tüm mahallelerimizde devam edecek. Ahmet Başkan’ımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.
Vatandaşlardan Memnuniyet Mesajları
Bölge halkı, yıllardır bekledikleri hizmete kavuşmanın mutluluğunu dile getirdi. Erdek’te yaşayan Mustafa Altaş, yolların daha önce yamalarla kaplı olduğunu hatırlatarak “Şu anda bütün halk çok beğeniyor, herkes çalışmalardan memnun” dedi. Berkay Uyumaz, “Tozdan kurtulduk. Bu yol bizi çok rahatsız ediyordu, emeği geçenlere teşekkür ederim” sözleriyle memnuniyetini ifade etti.
Manyas’ta yaşayan Sadettin Ercan ise, “Ağır vasıta kamyonlar köyün içinden geçerken sarsıntıdan evlere çok rahatsızlık veriyordu. Sağ olsunlar çevre yolunu yaptılar, artık insanlar rahat ediyor” dedi. Düzler Mahallesi’nden Levent Güngör, “Yol yapılmadan önce köyümüz tozdan duramıyordu. Arabalar geçemiyordu, kamyonlar köyün içinden geçip vatandaşları rahatsız ediyordu. Yol demek medeniyet demek. Ahmet Başkan’a teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.
Fatma Çınar da, “Yolumuz çok bozuktu, arabalar zıplaya zıplaya gidiyordu. Şimdi gereken çalışma yapıldı, tozdan ve yamalı yoldan kurtulduk” derken, Halil Aycan, “Başkanımız Ahmet Akın bize ne kadar yakın olduğunu ispatladı. Önceki dönemde defalarca başvuruda bulunmamıza rağmen bu yol öylece kalmıştı. Allah razı olsun, gereken ilgiyi gösterdi” diye konuştu.