Ehliyet Yenilemede Bugün Son Gün: İşte Yapmanız Gerekenler!
Eski tip sürücü belgelerinin yenilenmesi için verilen süre bugün doluyor. Sürenin uzatılmayacağı açıklanırken, 15 TL olan yenileme ücretinin yarından itibaren 7 bin TL’ye yükseleceği bildirildi. Balıkesir’de vatandaşlar, son gün nüfus müdürlüklerine akın etti.
 
                                    Eski tip ehliyetlerin yenilenmesi için tanınan süre bugün dolarken, Fatih'teki İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğüne gelen vatandaşlar son günde işlemleri yaptı.
 
                                    Balıkesir’de nüfus müdürlüklerinde yoğunluk
Eski tip ehliyetlerin yenilenmesi için tanınan yasal süre bugün sona eriyor.
 
                                    Balıkesir’de sabahın erken saatlerinden itibaren İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü önünde uzun kuyruklar oluştu.
 Ehliyetini henüz yenilemeyen vatandaşlar, son günde işlemlerini tamamlamak için sıraya girdi.
Personeller, başvuruları gün içinde bitirmek için yoğun mesai yaparken, bazı vatandaşlar randevu sisteminde yaşanan gecikmelerden dolayı işlemlerini son güne bırakmak zorunda kaldı.
 
                                    Ücret 15 TL’den 7 bin TL’ye çıkıyor
İçişleri Bakanlığı, eski tip ehliyetlerin yenilenmesi için verilen sürenin uzatılmayacağını açıkladı.
 
                                    Buna göre, bugüne kadar 15 TL olan ehliyet yenileme ücreti, 1 Kasım 2025 itibarıyla 7 bin TL’ye yükselecek.
 Balıkesir İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü, başvuru yapamayan vatandaşların mağdur olmamaları için gün boyu hizmet vermeye devam etti.
 
            