CHP Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin: “Son Kaleyi Teslim Etmeyeceğiz”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin, “mutlak butlan” davası sürerken dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin: “Son Kaleyi Teslim Etmeyeceğiz”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin: “Son Kaleyi Teslim Etmeyeceğiz”

Aytekin, yeni parti kurma iddialarını kesin bir dille reddederek, “CHP’yi parçalamaya yönelik yalanlara boyun eğmeyeceğiz. Son kaleyi teslim etmeyeceğiz” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin: “Son Kaleyi Teslim Etmeyeceğiz” - 1. resim

Davanın Gölgesinde Gündem: Kurultay

CHP’nin Kasım 2023’te yapılan 38. Olağan Kurultayı ve Nisan 2025’te gerçekleştirilen 21. Olağanüstü Kurultayı için açılan iptal davası, Ankara 42. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülüyor. Bugünkü duruşma, parti içi tartışmaların yargıya taşındığı kritik bir süreç olarak değerlendiriliyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin: “Son Kaleyi Teslim Etmeyeceğiz” - 2. resim

Aytekin’den Net Mesaj: “Yeni Parti İddiaları Yalan”

CHP’deki gelişmeleri Cumhuriyet'e değerlendiren Ensar Aytekin, yeni parti kurma söylentilerinin tamamen asılsız olduğunu vurguladı: “Yeni parti iddiaları, kaosu büyütmek ve CHP’yi parçalamak için ortaya atılan iftiralardır. Biz Cumhuriyet Halk Partiliyiz ve buradayız.”

“Son Kale CHP”

Aytekin, CHP’nin Türkiye siyasetinde özel bir yere sahip olduğunu belirterek, “Burası son kaledir. CHP dimdik ayakta, bu yüzden abluka altına alınmak isteniyor. Ama biz bu saldırılara boyun eğmeyeceğiz” sözleriyle kararlılık mesajı verdi.

Kaynak: Haber Merkezi
chp ensar aytekin